6 Below: Miracle on the Mountain (2017)

  En amfetamin-afhængig snowboarder farer alvoligt vild i bjergene. Mod alle odds kæmper han for at overleve i de barske omgivelser.


  INGEN KÆRE MOR

  Tiltagende fladpandet, men først og fremmest ubærligt melo-amerikansk, based on a true story-drama, der beskriver det virkelige livs Eric LeMarque og hans kamp for overlevelse i bjergene.

   

  Et paradoks

  Der er smukke bjerglandskaber nok til at redde filmen fra en total katastrofe, men de helt basale troværdighedsparametre udebliver. Det går både for hurtigt og for jappende, når tilskueren skal sættes ind i tilfældet LeMarque – for han er lidt af et tilfælde og paradoks: Han burde have det hele, men livet spildes på et amfetamin-misbrug, til stor fortrydelse for hans (absurd kunstigt spillede) mor.

   

  Glider over bjergene

  Misbruget forhindrer dog ikke LeMarque i at glide ud over bjergene på sit snowboard i tide og utide – tværtimod giver det ham dobbelt adrenaline rush. Men hvad han ikke har set komme, er det voldsomme uvejr, der snart lukker ham inde i ingenting, ude af stand til at orientere sig.

   

  Trodser alle smerter

  Nu er der kun ét at gøre, og det er at trodse alle smerter, afhængighedssymptomer, elementerne og frostskaderne – og håbe på, at han i tide kan nå til tops, hvorfra et radiosignal med råb om hjælp med lidt held kan blive opfanget...

   

  Et mirakel

  Man risikerer ikke de vilde spoilere i handlingsreferatet, for det har titlen allerede sørget for med sit "Miracle on the Mountain". At der virkelige er tale om et mirakel, får vi perspektiveret under end credits, hvor det virkelige livs Eric LeMarque giver prøver på, hvordan man kommer videre og trodser alle lægedomme.

   

  En regulær skuffelse

  På nær den smukke bjergkulisse, der også er dét, filmen lokker med i sit pr-materiale, er dette overlevelsesdrama en regulær skuffelse. Autenticiteten udebliver fuldstændig, bl.a. fordi der fortælles med frodige armbevægelser i både lyd og billede, komplet med masser af underlægningsmusik og kameraet i cirkelbevægelser.

   

  Narrativ misk-mask

  Hvad blev der af hovedpersonens indre drama, tvivl og dødstrodsighed? Dét gik fløjten i nævnte narrative misk-mask, og mediebaben Josh Hartnett har ikke en chance for at brænde igennem i det iskolde bjergdrama.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2017, USA, Drama, Biografi, Bjerge på film, 98 min.

  Dansk titel: 6 Below: Miracle on the Mountain
  Instr: Scott Waugh Prod: Bradley Pilz, Simon Swart, Tucker Tooley, Scott Waugh Manus: Madison Turner Baseret på: bog af Eric LeMarque og Davin Seay Foto: Michael Svitak Klip: Vashi Nedomansky; Scott Waugh Mus: Nathan Furst
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation