Cirkus Buster (1961)

  En populær cirkusdirektør er tæt på at måtte dreje cirkusnøglen om, men bliver reddet af en snarrådig dreng med et godt hjerte.


  STUR NUMMER

  Idéen til denne familie-folkekomedie kom ikke ud af den blå luft, men var en naturlig kulmination på en succes, der opstod et par år tidligere. Den folkekære skuespiller Buster Larsen var nemlig alle tiders hit på tv, når han slap de mere seriøse rolletøjler for at agere sprechstallmeister i sit eget cirkus.

   

  Balling svinger pisken

  Det blev Erik Balling, der svingede pisken over filmproduktionen og sit eget og Buster Larsens manuskript. Bestemt ikke nogen stor historie, men helt efter tidens (og den bedste Morten Korch)-ånd, hvor onde kræfter er ved at køre cirkus i sænk - før redningen kommer på målstregen.

   

  Alle tiders idé

  Det er Tommy Kenter i dennes debutrolle, der er dagens dreng i skysovs. Han har nemlig fattet sympati for den venlige cirkusdirektør, så da han hører, at cirkus er ved at gå nedenom og hjem, får han alle tiders idé til en succes!

   

  Alenlange scenenumre

  Alenlange scenenumre fra cirkus trækker tiden nærved uudholdeligt undervejs, men når den reelle handling folder sig ud, er man godt underholdt. Ikke mindst takket være en følt bittersød præstation af Buster Larsen. Klovne kan også græde, når de bliver tilpas rørte over noget, får vi at se.

   

  Flot Kenter-debut

  Tommy Kenter debuterer bemærkelsesværdigt balanceret i en på én gang alvorstung og let præstation. Et tidligt eksempel på Kenters varemærke, netop at kunne rumme sorrig og glæde i samme scene.

   

  Pjattede biroller

  Langt mere pjattede biroller møder vi hos Helle Virkners kraftigt dialekttunge trapezkunstner, Palle Hulds klassisk onde skurk, der får, hvad han har godt af - og et tyndt forældrepar til Kenters Hans: Karl Stegger og Inger Stender uden glimt i øjet.

   

  Nuttet sang

  En enkelt rigtigt nuttet sang, som Buster Larsen synger for en henført Tommy Kenter, bærer det musikalske et stykke ad vejen. Ellers er Bent Fabricius-Bjerres musik ikke blandt hans mest iørefaldende.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024