Kill the Irishman (2011)

  Danny Greene bruger i 1970’ernes Cleveland næverne for at komme hurtigt op i bagmands- og gangsterhierarkiet - og det virker.


  TAM ACTIONKRIMI

  Tam actionkrimi om en tætbygget irer, der slår før han tænker i sin kamp for at blive en rigtig gangster i Cleveland i 1970’erne.

  Små & store stjerner
  På trods af det pæne opbud af små og store stjerner i birollerne kommer "Kill the Irishman" aldrig rigtig i omdrejninger.

  Ingen karisma
  En af de medvirkende årsager hertil er uden tvivl, at Ray Stevenson savner karisma i den dominerende hovedrolle. Så er det svært at presse citronen for troværdighed.

  Gangsterhierarkiet
  Stevenson spiller amerikansk-ireren Danny Greene, der i 1970’ernes Cleveland bruger næverne for at komme hurtigt op i bagmands- og gangsterhierarkiet - og det virker. Men kun til en vis grænse. Når man er så grov i både kæft og krop, kan det næsten kun ende galt hen ad vejen.

  Flotte 70’erscener
  Filmen er upåklageligt produceret med mange flotte 70’er-scener. Men ligesom handlingen glider det visuelle også hurtigt forbi memory lane.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2011, USA, Krimi, Drama, Biografi, 106 min.

  Dansk titel: Kill the Irishman
  Instr: Jonathan Hensleigh Prod: Al Corley, Eugene Musso, Tommy Reid, Bart Rosenblatt Manus: Jonathan Hensleigh, Jeremy Walters Baseret på: bog af Rick Porrello Foto: Karl Walter Lindenlaub Klip: Douglas Crise Mus: Patrick Cassidy