Sous le nom de Melville (2008)

  Filminstruktøren Jean-Pierre Melville skabte en lang række væsentlige værker, der sættes i kontekst af de folk, der kendte ham.


  HVEM VAR MELVILLE?

  Klassisk informativ, vekselvirkende biografisk dokumentarfilm. Hvem var Jean-Pierre Melville, og hvordan formedes hans filmkarriere? Det forsøger filmen at give svar på gennem en lang række interviews, arkivklip og lydoptagelser.

   

  Fokus på filmene

  Fokus er primært på tiden i Melvilles liv, hvor han skabte film. Det vil sige fra umiddelbart efter 2. verdenskrig og frem til den tidlige død som følge af et hjerteanfald i 1973. Instruktør Olivier Bohler går til det dokumentariske ad den slagne vej, men filmen skiller sig alligevel positivt ud fra mængden ved sin særlige rytmik.

   

  Rytmisk

  Rytmisk både gennem dygtig klipning og vekselvirkningerne mellem arkivklip og interviewsekvenser. Men også i den rent metafilmiske tilgang til det filmhistoriske stof, hvor Jean-Pierre Melville kommer til at spille en hovedrolle, som var han castet til dokumentaren.

   

  Former, figurer & filmværker

  Vi får et fint, om end noget flyvsk, indblik i personen Melville. Filmen er først og fremmest interesseret i at grave i filmskaberens former, figurer og filmværker, og hvordan de blev til og på hvilke præmisser.

   

  Melvilles arbejdsmetoder

  Her perspektiveres løbende med interviews af en lang række af det virkelige filmlivs personager, og det er svært ikke at føle sig en pæn bid klogere på Melvilles arbejdsmetoder.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2008, Frankrig, Biografi, Dokumentar, 76 min.

  Dansk titel: Code Name: Melville
  Instr: Olivier Bohler Prod: Georges Groult, Raphaël Millet Manus: Olivier Bohler Foto: Julien Selleron Klip: Nicolas Dupony Mus: Jessica Lalanne
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation