Sanctum (2011)

  Noget går galt i et uudforsket grottesystem langt under Jorden, og der må kæmpes for overlevelse.


  GROTTE-KLAUSTROFOBI

  Undervands-entusiast og Hollywood-instruktør, James Cameron, har en finger med i spillet i dette amerikansk-australske thriller-eventyr om at blive fanget dybt under Jorden i et ukendt grottesystem.

  Fristende ekspedition
  For langt under Jorden er netop hvad et hold af dykkere er, nærmere bestemt under Papua Ny Guinea, hvor verdens største uudforskede grottesystem er fristende at gå på opdagelse i.

  Udgangen blokeret
  Men ekspeditionen går galt, og snart er udgangen blokeret. Nu er det op til de overlevende, herunder far og søn, at finde en mulig vej ud i dagslyset igen.

  Noget ubehjælpsomt
  Det lyder jo meget underholdende - og er det også et pænt stykke hen ad vejen. At være fanget i dybet har for det meste en vis form for dramatisk nerve over sig, men formidlingen hér er noget ubehjælpsom.

  Klichéer & intriger
  Det kommer blandt andet til udtryk i de mange interpersonelle klichéer og intriger og den ikke helt gennemført troværdige grotte-scenografi.

  Tilplastrende musik
  Og - ikke mindst - i den totalt tilplastrende underlægningsmusik, der ikke overlader en eneste underjordisk spænding til den fri fantasi.

  Klaustrofobiske scener
  Alt i alt hæderlig for sine glimtvis vellykkede klaustrofobiske scener: En dygtigt orkestreret druknescene og en hel del højintens snæver-passage-klatring.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2011, Australien, USA, Thriller, Eventyr, Drama, Teenagere, 108 min.

  Dansk titel: Sanctum
  Instr: Alister Grierson Prod: Andrew Wight Manus: John Garvin Foto: Jules O´Loughlin Klip: Mark Warner Mus: David Hirschfelder
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation