Sanctum (2011)

    Noget går galt i et uudforsket grottesystem langt under Jorden, og der må kæmpes for overlevelse.


    GROTTE-KLAUSTROFOBI

    Undervands-entusiast og Hollywood-instruktør, James Cameron, har en finger med i spillet i dette amerikansk-australske thriller-eventyr om at blive fanget dybt under Jorden i et ukendt grottesystem.

    Fristende ekspedition
    For langt under Jorden er netop hvad et hold af dykkere er, nærmere bestemt under Papua Ny Guinea, hvor verdens største uudforskede grottesystem er fristende at gå på opdagelse i.

    Udgangen blokeret
    Men ekspeditionen går galt, og snart er udgangen blokeret. Nu er det op til de overlevende, herunder far og søn, at finde en mulig vej ud i dagslyset igen.

    Noget ubehjælpsomt
    Det lyder jo meget underholdende - og er det også et pænt stykke hen ad vejen. At være fanget i dybet har for det meste en vis form for dramatisk nerve over sig, men formidlingen hér er noget ubehjælpsom.

    Klichéer & intriger
    Det kommer blandt andet til udtryk i de mange interpersonelle klichéer og intriger og den ikke helt gennemført troværdige grotte-scenografi.

    Tilplastrende musik
    Og - ikke mindst - i den totalt tilplastrende underlægningsmusik, der ikke overlader en eneste underjordisk spænding til den fri fantasi.

    Klaustrofobiske scener
    Alt i alt hæderlig for sine glimtvis vellykkede klaustrofobiske scener: En dygtigt orkestreret druknescene og en hel del højintens snæver-passage-klatring.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2011, Australien, USA, Thriller, Eventyr, Drama, Teenagere, 108 min.

    Dansk titel: Sanctum
    Instr: Alister Grierson Prod: Andrew Wight Manus: John Garvin Foto: Jules O´Loughlin Klip: Mark Warner Mus: David Hirschfelder
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation