Wild Horses (2015)

  En kvindelig efterforsker genåbner en 15 år gammel sag og begynder at mistænke, at der var tale om mord, og at en aldrende gårdejer var involveret i udåden.


  TAM KRIMI

  Godt oppe i firserne instruerer Robert Duvall igen sig selv i sin blot fjerde spillefilm som instruktør. Og kæden hopper alt for tidligt af i den potentielt højpotente historie, idet prologen skal forestille at foregå 15 år før den primære handling.

  Aftenkaffen galt i halsen
  Eller sagt på en anden måde: Da der efter et par minutter kommer et skilt med "15 år senere", er man ved at få aftenkaffen galt i halsen. Hvor gammel skal Robert Duvall egentlig forestille at være, når han allerede i åbningsscenen ligner en, der er midt i firserne?

  Savner troværdighed
  En detalje vil nogen sikkert mene. Men det er et problem, at filmen allerede fra start har undergravet sin egen troværdighed. Tilbage i nutiden zoomer vi nu ind på den stadigt agile Duvall, der driver en stor ranch. En kvindelig betjent opsøger ham nu, da hun har taget hul på en 15 år gammel sag, som hun mener, at ranchejeren kan have noget at gøre med - og det involverer muligvis mord!

  Engagementet udebliver
  Duvall fortæller sin film (baseret på eget manuskript) i en meget langsom og ikke helt ueffen grundighed. Problemet er bare, at historien aldrig bliver særlig engagerende, hverken i persontegninger eller kriminalplot.

  Gumpetung historie
  "Wild Horses" glider af på sin gumpetunge historie, hvor man hele tiden håber på en reelt spændende udvikling - der er nemlig også masser af far/søn-spændinger i luften, komplet med en udtalt homofobisk undertone.

  Tamt projekt
  Det virker ærlig talt lidt tamt, at den aldrende og ikoniske skuespiller har ladet sig friste udi dette projekt. Man undrer sig over, hvorfor kræfterne og eftermælet er blevet spildt her. Der opstår dog små oaser af intensitet, mest i fine indfangelser af den vilde natur, når Duvall rider gennem uendeligheden med potentielt snavset mel i posen. Underlægningsmusikken er ukritisk udspartlet i mange scener.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2015, USA, Krimi, Drama, 100 min.

  Dansk titel: Wild Horses
  Instr: Robert Duvall Prod: Rob Carliner, Michael Mendelsohn Manus: Robert Duvall Foto: Barry Markowitz Klip: Cary Gries Mus: Tim Williams