Con Air (1997)

  Et fly fyldt med jordens værste banditter - og en enkelt helt - overdrages ufrivilligt til banditterne.


  BRÆNDTE VENTILER

  "Con Air" er (som ventet) ikke et intellektuelt fortættet drama med masser af stof til eftertanke, men derimod lever actionspecialisten Simon Wests film helt op til forventningerne hvad angår effektiv underholdning i form af spænding til overflod (og hurtige klip).

  Begejstring og tomhed
  Således efterlader filmoplevelsen en blandet følelse af begejstring og tomhed. Historien er medrivende med en vis plausibel udvikling og sammenhæng, så på dén måde er "Con Air" væsentligt mere gennemtænkt end så mange andre tvivlsomme B-actionfilm.

  Dekoreret militærmand
  Nicolas Cage spiller den dekorerede militærmand Cameron Poe, der lige har gjort sin yndige kone gravid, da han mod sin vilje rodes ind i et slagsmål og forårsager en mands død.

  Hjem til friheden?
  Det betyder 7-10 års fængsel til Poe. Disse år bliver dog skåret ned til mere menneskelige 5-7 minutter, og straks efter Opening Credits stiger Poe ombord i dét fly, der skal bringe ham hjem til friheden og konen (og den nu syv år gamle datter.)

  Brutale forbrydere
  Med ombord er imidlertid et pænt sortiment af USAs mest brutale forbrydere, og nogle stykker af dem - ført an af banditten Cyrus "the Virus" - har planlagt at kapre flyet. Snart er Poe fanget i et flyvende morder-inferno.

  Alle tiders helt
  Af de andre opfattes han som en forbryder, men han er bestemt på lovens side, og det er der med garanti ingen, der er i tvivl om, når de forlader biografen - Cage er alle tiders helt.

  Usandsynligt ekstremt
  Desværre for filmoplevelsen udebliver de originale indfald for det meste, og i stedet suppes der rundt i den sædvanlige action, der ikke tjener noget formål: Overdrevet mange smadrede biler, busser og fly og usandsynligt ekstreme eksplosioner.
   

  Forholdsvis troværdig

  Nicolas Cage udgør en forholdsvis troværdig helt, og skurkene spilles rimeligt af John Malkovich og Steve Buscemi. Opsummeret kan "Con Air" beskrives som velsmurt action med brændte ventiler.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024