48 Hrs. (1982)

  En betjent må - mod sin vilje - tage en fange til hjælp i sit opklaringsarbejde, og de to har absolut intet tilfælles.


  48 RAPPE REPLIKKER

  Sammenhængende film:
  48 Hrs. (1982)
  Another 48 Hrs. (1990)

  Ægte 80’er-actionkitsch med komisk twist: I den første af to 48 timer-film må den civilklædte politibetjent, Jack Cates, søge hjælp fra den fængslede sorte Reggie Hammond, da han skal fange et hold forbrydere. Hammond ved nemlig en hel del om deres baggrund.

  Mentale slåskampe
  Cates låner således Hammond i 48 timer fra fængslet, men da de to selvsagt ikke er skabt for hinanden, skaber det flere mentale slåskampe end venskabelige stunder.

  Halvslattent manus
  "48 Hrs." lider noget under det halvslattne manuskript, der fokuserer alt for meget på forholdet mellem Cates og Hammond, så det stort set bliver eneste omdrejningspunkt. Alt andet får anden prioritet, og man kommer sjældent under overfladen i actionscenerne.

  Lidt at grine ad
  Som kompensation er forholdet mellem de to fremstillet på en temmelig smittende humoristisk og ikke helt etisk stueren måde - så man kan da grine lidt ad dét.

  Hærget & grov
  Nick Nolte er også en god grund til at give filmen en chance. Han er utrolig grov, hærget, hæs og aldeles ligeglad med, hvordan hans nye "makker" får det efter en gang øretæver. Uheldigvis får han igen, hvis han slår.

  Rapkæftet & møgirriterende
  Eddie Murphy har også sine øjeblikke som den rapkæftede og bevidst møgirriterende partner, men det er Noltes rolle, der er klart mest interessant og former en vis sammenhængskraft i den tyndt skrevne actionkomik.

  Ikke stof til eftertanke
  Der er stof i filmen til at underholde i udholdelige halvanden time, men der er ærlig talt ikke ret meget stof til eftertanke. James Horner leverer her en af sine mere anonyme scores, der aldrig finder ståsted i hverken komik eller action.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1982, USA, Komedie, Action, Biler på film, 97 min.

  Dansk titel: 48 timer
  Instr: Walter Hill Prod: Lawrence Gordon, Joel Silver Manus: Roger Spottiswoode, Walter Hill, Larry Gross, Steven E. de Souza Foto: Ric Waite Klip: Freeman Davies, Mark Warner, Billy Weber Mus: James Horner
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Murphy)