Honeymoon in Vegas (1992)

  Et ungt pars bryllupsrejse skal holdes i Las Vegas, men her kommer spillefuglen op i manden, og kvinden sættes ind som sidste satsning i et spil.


  SUKRET AMERIKANA

  Her møder vi en komedie, som man morer sig en smule over i halvanden times tid, men som er aldeles glemt og ligegyldig bagefter. Filmen starter ganske udmærket, og man er på i omkring en halv time. Men herefter kommer der flere og flere virkelig dumme scener, som trækker filmoplevelsen helt ned i dyndet.

  Et bryllup i vente
  Jack Singer bliver af sin døende mor bedt om aldrig at gifte sig, men kæresten Betsy presser på, for hun vil videre i tilværelsen. Hun vil have børn, hus, bil, hund, kat og høns. Til sidst må Jack give efter, og de tager til Las Vegas for at blive gift dér og nyde en ekslusiv bryllupsrejse.

  Usædvanligt pokerspil
  På det kaotisk luksuriøse hotel, som Jack har skaffet et billigt værelse på gennem forbindelser, synes alt idyllisk. Men så bliver Jack inviteret til et spil poker på hotellet, og brylluppet må vente.
   

  Eneste udvej

  Det er ikke noget helt almindeligt spil poker. Den stenrige fusker Tommy Korman har udset sig Jacks kommende brud, da denne på en brik ligner hans afdøde kone. Så da Jack taber $65.000, er hans eneste mulighed at give Tommy rettighederne over Betsy weekenden over.

  Naiv lillepige
  Da der ikke blev sagt noget direkte om, at Tommy ikke måtte tage Betsy med til Hawaii, gør han det, og her fortæller han Betsy den ene usandhed om Jack efter den anden, så hun til sidst, usandsynligt naiv, går med til at gifte sig med Tommy i stedet. Imens farer Jack land og rige rundt for at forsøge at indhente sin kommende brud. Men han kommer hele tiden lige nøjagtig for sent.

  Vellykkede morsomheder
  Filmen overlader intet til fantasien, men der er plusser nok til at gøre oplevelsen udholdelig. Skuespillet er pænt, især fra Cage og Caan. Og så er der heldigvis en hel del vellykkede morsomheder, så man af og til må overgive sig og slå sig på lårene af grin.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1992, USA, Komedie, Romantik, Thriller, 90 min.

  Dansk titel: Honeymoon i Las Vegas
  Instr: Andrew Bergman Prod: Mike Lobell Manus: Andrew Bergman Foto: William A. Fraker Klip: Barry Malkin Mus: David Newman
  Priser
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespiller (Cage)