Hot Shots! (1991)

  En gruppe bøvede jagerpiloter omgivet af endnu mere bøvede overordnede skal forsøge at lege krig.


  DETALJE-HUMOR #1

  Sammenhængende film:
  Hot Shots! (1991)
  Hot Shots! Part deux (1993)

  Et hold "dygtige" piloter skal træne i luften, inden det bliver til alvor i virkelig kamp.

  Det glade vanvid
  Holdet er sammensat af mere eller mindre gale individer med kvindebedåreren Topper som den bedste pilot af dem alle. Holdet ledes af en ældre herre med hukommelsestab, hvilket effektivt bidrager til det glade vanvid.

  Morsom i bølger
  "Hot Shots!" er morsom i bølger, nonstop pakket med små detaljer, der kræver fuld opmærksomhed. Nogle få vitser gentages flere gange i løbet af filmen, andre står udmærket alene.

  Vanvittigt fascinerende
  Admiralen er uden sidestykke - gennemtænkt morsom. Filmteknisk er "Hot Shots!" på et højt niveau med en stilfuld fotografering, ikke mindst af den megen luftakrobatik.

  Bundtåbeligt fascinerende
  I og for sig er filmen bundtåbelig - men tåbelig på den virkelig vanvittigt fascinerende måde. Det er jo en af disse "vanvittige komedier", der hele tiden forsøger at overgå sig selv (og lignende film) i en skæv detaljerigdom.

  Detaljen som birolle
  Charlie Sheen stjæler billedet uden dog at levere pragtspil. Det er snarere i birollerne, filmen har sin store styrke. Og en af de betydeligste biroller har netop de mange detaljer, der tager groft pis på virkelige personer og verdensbegivenheder.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1991, USA, Action, Komedie, Farce, 85 min.

  Dansk titel: Hot Shots!
  Instr: Jim Abrahams Prod: Bill Badalato Manus: Jim Abrahams, Pat Proft Foto: Bill Butler Klip: Jane Kurson, Eric Sears Mus: Sylvester LeVay