Hurricane Streets (1997)

  En 15-årig knægts småkriminelle tilværelse tages først op til overvejelse, da det næsten er for sent.


  TEENAGE-STORBYBILLEDER

  Gribende og realistisk drama om den 15-årige Marcus, der hænger ud sammen med en gruppe teenage-kammerater i New Yorks East Village.

  Småtyveri og hyggemøder
  Tiden går med småtyverier og anden ballade efterfulgt af hyggemøder i klubhuset, som er indrettet i et forladt beskyttelsesrum. Marcus bor sammen med sin bedstemor, for moderen sidder i fængsel, og faderen er død.

  Hårde vilkår
  Det er hårde vilkår for en knægt i voksealderen, men modsat så mange andre stritter Marcus imod at havne i storbykriminaliteten, og det er hans faste plan at rejse væk og vende tilbage til New Mexico, hvor han blev født.

  Stramme tøjler
  Men inden da er der en del opgør og problemer, der skal overstås. Han møder den jævnaldrende Melena, de forelsker sig, forstår hinanden og ønsker samme frihed. Melena holdes i stramme tøjler af sin ulideligt barske far, så heller ikke hun får let ved at forlade New York.

  Underfundige vinkler
  "Hurricane Streets" er en meget overbevisende fortælling. Fotograferingen portrætterer New York i nye underfundige vinkler, smukt og fængslende.

  Dyb indlevelse
  Skuespillet er båret af en dyb indlevelse. Som Marcus spiller Brendan Sexton III stærkt, ægte og udtryksfuldt. Hans kammerater spilles glimrende af tilsvarende engagerede knægte. Melena spilles ømt og fredsommeligt af Isidra Vega.

  Medrivende realisme
  Man bliver revet med af denne realistiske fortælling. Der er ikke meget, der er gjort forkert, og de få scener der er lettere tvivlsomme er således til at se igennem fingre med.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1997, USA, Drama, Krimi, Romantik, Teenagere, 85 min.

  Dansk titel: Gaden uden nåde
  Instr: Morgan J. Freeman Prod: Galt Niederhoffer, Gill Holland, Morgan J. Freeman Manus: Morgan J. Freeman Foto: Enrique Chediak Klip: Sabine Hoffman Mus: Theodore Shapiro
  Priser
  • SUNDANCE - Directing Award
  • SUNDANCE - Publikumspris
  • SUNDANCE - Cinematography Award
  • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering