Narrow Margin (1990)

  For at beskytte en kvinde mod at blive elimineret kaster en advokat sig ud i hæsblæsende action.


  FLADPANDET SPÆNDING

  "Narrow Margin" er en af dén slags actionfilm, hvor der ikke er noget hjerne i historien, hvor det hele bare går ud på tjubang og ratata og et par dumme bemærkninger. Til gengæld kan man ikke tage fra den, at den af og til er ret effektivt spændende.

  Skumle bagmænd
  Gene Hackman har denne gang æren af at spille en overadvokaten Caulfield, som sætter liv og lemmer på mere end spil, da han vil redde en kvinden Carol fra at blive mejet ned af skumle bagmænd.

  Spænding på et tog
  Carol har nemlig set en mand blive henrettet. På et hængende hår lykkes det Caulfield og Carol at drøne gennem det naturskønne Canada og stige om bord på et tog. Her skal det meste af filmen udspille sig - Carol skal skjules for de skumle bagmænd, som også er kommet med om bord.

  Usandsynlig klatren
  Selvom det er sin sag at holde nogle meget farligt udseende lejemordere hen med snak, så lykkes det meget godt for Caulfield. At snakken siden hen afløses af absolut usandsynlig klatren rundt på togtaget i fuld fart er en uundgåelig og stærkt forudsigelig del af filmens spændingsopbygning.

  Fladpandet spændende
  Hele filmen er bund-usandsynlig. Gene Hackman tilfører sin advokat en smule personlighed, mens Anne Archer ikke ofres én værdig replik eller scene, hende rolle er helt anonym. Instruktør Peter Hyams har skabt en kold, kynisk og fladpandet spændende actionfilm.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1990, USA, Action, Krimi, Thriller, Tog på film, 92 min.

  Dansk titel: På et hængende hår
  Instr: Peter Hyams Prod: Jonathan A. Zimbert Manus: Peter Hyams Baseret på: manuskript fra 1952 af Martin Goldsmith, Jack Leonard & Earl Fenton Foto: Peter Hyams Klip: James Mitchell Mus: Bruce Broughton