Now and Then (1995)

  Fire piger jagter sandheden om en drengs mystiske død og lærer samtidig nogle af pubertetslivets svære facetter at kende.


  FIRE PIGERS PUBERTETSFÆRD

  "Now and Then" er en pigefilm med stort P, og det bliver næsten for meget pigefjant, selvom historien ind imellem rummer nogle åbenlyst banale kvaliteter.

  Puberteten er lunefuld
  Puberteten kan som bekendt være temmelig lunefuld, og det er de fire tøsers møde med puberteten, som instruktør Leslie Linka Glatter forsøger at skildre gennem ét langt flashback.
   

  Nostalgiske pige

  I filmens begyndelse ser vi pigerne mødes som voksne, og i deres gamle legehus bliver de nostalgiske og tænker tilbage. Som børn var de meget sammen og diskuterede forestående hurdles såsom drenge og sex. Men de var også vilde i varmen efter at opklare en drengs mystiske død.

  Hyggelig underholdning
  Visse af pigernes oplevelser er ganske hyggelig underholdning, skønt der ikke er de store nyheder under solen. Bedst er Christina Ricci som Roberta og Asleigh Aston Moore som Chrissy. Herligt er det også, da endelig en dreng kommer ind i billedet i skikkelse af Devon Sawa. Men han får ikke mange minutter til at 'rense luften' for østrogen.

  Dårligt spil
  Der kommer desværre et tidspunkt, hvor vi må vende tilbage til de voksne piger, der nu ses i skikkelse af gruopvækkende dårligt spillende kvinder.
   

  Ikke til at bære..

  Demi Moore kan næppe give bedre prøver på sit manglende talent og Melanie Griffiths overfeminine sminkekrukketype er ikke til at bære. Hele filmen er grufuldt nok blevet markedsført på netop disse to stjerners maksimalt fire minutters optræden.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024