Scissors (1991)

  En mandsforskrækket kvinde trækkes ind i et mystisk spil, der er tæt på at gøre hende vanvittig.


  DRABELIGT RINGE

  Der er et voldsomt præg af tv-film over "Scissors", så man bliver virkelig målløs over at opdage, at filmen rent faktisk er en biograffilm: ringe og konstrueret, at det i sig selv har en høj underholdningsværdi.
   

  Forsøgt voldtaget

  Sharon Stone spiller med overbevisende mangel på indlevelse den mildest talt vattede rolle som den unge kvinde Angie Anderson. Da hun bliver forsøgt voldtaget i sin ejendoms elevator, begynder livet at gå helt i agurk for hende. Alle synes at modarbejde hende på nær hendes flinke nabo Alex Morgan.

   

  Konsulterer en psykiater
  Angie konsulterer en psykiater, men hun har stadig meget svært ved at lægge hændelsen i elevatoren bag sig. Måske skyldes dette hendes traumatiske oplevelser i barndommen (incest og dén slags).

  En sexkilling som jomfru
  Det er et køligt faktum, at Angie er jomfru og bange for mænd. Troværdigt at tildele Sharon Stone denne rolle? Nej! Naboen forsøger dog at få gjort kål på den lidende skønhed, hvis hobby er at restaurere gamle dukker. Men naboens onde bror Cole, der sidder i kørestol og kun tænker på at være ond og kneppe smukke kvinder (det kan han nemlig stadig), modarbejder broderens planer.

  Ekspressionistisk slutning
  Hvem var det mon, der forsøgte at voldtage Angie? Det får vi først at vide i filmens slutminutter, der udspiller sig i meget ekspressionistisk udtænkte kulisser. Disse scener er ikke blot særprægede, men også filmens eneste nogenlunde positive træk.
   

  Hele to præstationer

  Blandt skuespillerne markerer Steve Railsback sig med hele to passable præstationer. Umuligt at lukke ørerne for den rædselsvækkende computermusik.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1991, USA, Thriller, Gyser, 105 min.

  Dansk titel: Farlige fremmede
  Instr: Frank De Felitta Prod: Don Levin, Mel Pearl, Hal W. Polaire Manus: Joyce Selznick, Frank De Felitta Foto: Anthony B. Richmond Klip: John F. Schreyer Mus: Alfi Kabiljo, Ilan Kabiljo
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation