U.S. Marshals (1998)

  En voldsom hær af politibetjente sætter alt ind på at stoppe en undvegen fange.


  KLICHÉ-RATATA

  Sammenhængende film:
  The Fugitive (1993)
  U.S. Marshals (1998)

  I en slags efterfølger til succesen "The Fugitive" fra 1993 med Harrison Ford, ses Tommy Lee Jones atter i rollen som U.S. Marshal Samuel Gerard.
   

  Retfærdighed bør ske fyldest!

  Denne gang skal han og de mange hårdtarbejdende politifolk forsøge at fange endnu en (uskyldig) undsluppen fange. Endnu engang er fanget undsluppet, fordi en fangetransport (denne gang et fly) er havareret. Fangen vil jo gerne ud og sørge for, at sandheden kommer frem (ligesom Harrison Ford i "Flygtningen").

  Fast forankret i polititroen
  Men U.S. Marshal Gerard er naturligvis fast forankret i sin polititro, og han sætter ALT ind på at fange den vævre fange. Det fører til utallige skudepisoder og først og fremmest en overflod af gennemført stupide politihandlinger. Her kan man virkelig opbygge en kontant modvilje mod det amerikanske retssystem, hvis det altså er sådan, det fungerer i virkeligheden.

  Gennem ild og vand
  Til dræbende kedsommelig filmmusik af veteranen Jerry Goldsmith kaster betjente sig rundt gennem ild og vand. Alle medbringer de mindst en pistol eller et oversavet jagtgevær i tilfælde af, at fangen skulle dukke op rundt om næste gadehjørne. Man U.S. Marshal Gerard og hans mænd har svært ved at opspore fangen, og så kan man jo passende koge suppe på det i lidt længere tid.

  En klichétornado
  "U.S. Marshals" indvikler sig hurtigere og hurtigere i en klichétornado, så den efter en lovende indledning ret kvikt ender i en suppe af forudsigelighed. Tommy Lee Jones' rolle er ødelagt af tåbelige bemærkninger, ligesom Wesley Snipes som den forfulgte kun er en skygge af sig selv.  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024