Max (2000)

  En frustreret kvinde tager alle midler i brug, da hun efter en tur i fængsel gerne vil genforenes med sin far.


  RODET OG OVERSKRUET

  En til at begynde med ganske herlig og medrivende film med en festlig og alternativ dialog. Omtrent halvvejs inde i handlingsforløbet tager filmen dog en ærgerlig drejning mod det overskruet actionprægede, og hele oplevelsen ændrer sig radikalt.

  Ud af fængslet
  Sidse Babett Knudsen spiller hoved- og titelrollen som den hårdt prøvede Max, der i filmens start kommer ud af fængsel. Vi har fået at vide, at hendes far i sin tid fik hende fængslet, fordi hun havde ødelagt hans karriere ved juletid.

  Opsat på genforening
  Da Max kommer ud igen, er hun kun opsat på en ting: At genforenes med sin far. Faderen er imidlertid ikke særlig ivrig, og i mellemtiden har han fået sig en kompagnon, som han kalder sin søn, Johnny. Men Max er ikke typen, der giver så let op. Hun drøner fremad uden at gå på kompromis, og det skal komme til at koste både hende og familien dyrt.

  Absurde roller
  Noget af det mest underholdende ved "Max" er rollernes absurditet. Ud over skøre Max er det herligt at se Paprika Steen som supersarkastisk kontorpige, Lars Brygmann som tilforladelig supermarkedsbestyrer, Erik Wedersøe som Max' far og ikke mindst Nikolaj Kopernikus som Johnny.

  Uklædeligt stilskifte
  Men historien ødelægger en hel del undervejs. Filmen kunne absolut have været en af de bedre, hvis ikke det hele pludselig kom til at dreje sig om mord, skyld og frygt.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, Danmark, Komedie, Krimi, 84 min.

  Dansk titel: Max
  Instr: Trine Piil Christensen Prod: Bo Ehrhardt, Birgitte Hald Manus: Trine Piil Christensen, Bent E. Rasmussen Foto: Erik Zappon Klip: Morten Giese Mus: Halfdan E
  Priser
  • RB-N - Bedste film