På Ama'r (2001)

  To rastløse eksistenser tørner sammen på Amager og vandrer øen tynd, mens de vender verdenssituationen.


  SELVIRONISK DANMARKSBILLEDE

  Digteren Henrik Nordbrandt debuterer her som både skuespiller og manuskriptforfatter. "På Ama’r" er kortfilmshistorien om to rastløse mænd, der mødes tilfældigt på Amager og vandrer øen tynd, mens de vender dette og hint. Den ene er kommet for sent til sit fly, den anden elsker at kigge på flyene, der letter og lander, men han lider selv af flyskræk.

  Pilsner med wienerbrød
  De to kommer hurtigt ind på livet af hinanden, selvom samtalen aldrig når at blive rigtigt dybsindig. De bliver dog på en kringlet måde enige om, at en dansk pilsner med wienerbrød til er sagen!

  Temmeligt jordbundet
  Det bliver efterhånden en gåde, hvorfor Nordbrandt ikke har nået sit fly, og om han overhovedet er interesseret i at nå det næste. Men han er god til at udgive sig for at være den berejste, den livserfarne - men på bunden er han nok temmeligt jordbundet.

  Hverdagsdanskere
  De to skuespillere rammer lige i plet i deres karakteristik af hverdagsdanskerens small talk. Der kommer dejligt mange gode grin ud af den spidsfindige dialog, og man er glad og tilfreds efter fyrre minutter i selskab med de to herrer.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2001, Danmark/KortDok, Drama, 39 min.

  Dansk titel: På Ama'r
  Instr: Klaus Kjeldsen Prod: Henrik Veileborg Manus: Henrik Nordbrandt Foto: Morten Søborg Klip: Camilla Skousen Mus: Jan Kaspersen
  Priser
  • RB - Bedste kortfilm