Venom (1981)

  En dreng har fået en giftig slange med sig hjem. Samtidig holdes han og bedstefar som gidsler af en udenlandsk terrorist og hans hjælper.


  EN GYSER UDEN GYS

  Det er det pæne skuespil, der må hive æren i hus for dette tyndt skrevne og iscenesatte thrillergys. Næsten uden nerve og helt uden gåsehud føles filmen træg og overflødig.

  Giftslange og terrorisme
  En 10-årig dreng har ved en fejl fået den forkerte slange med sig hjem, og nu har han en meget giftig slange løs i lejligheden. Ved lidt af et sammentræf invaderer to terrorister lejligheden og tager drengen og hans bedstefar som gidsler. Snart har politiet opstillet et helt cirkus af sikringsforanstaltninger på gaden nedenfor, alt imens gidsler og skurke i lejligheden kæmper mod slangeangsten.

  Umotiveret i sammenhængen
  Hele slangeaffæren synes underligt umotiveret i sammenhængen, da historien det meste af tiden drejer sig om terrorist-skurkenes krav, politiets håndtering af sagen og gidslernes genvordigheder. Klaus Kinski gør en jævnt overbevisende figur som superskurk, ligesom en svedende, dum medskurk spilles fint af Oliver Reed.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1981, Storbritannien, Gyser, Thriller, Børn på film, 97 min.

  Dansk titel: Farligt bytte
  Instr: Piers Haggard Prod: Martin Bregman Manus: Robert Carrington Baseret på: roman af Alan Scolefield Foto: Denys N. Coop, Gilbert Taylor Klip: Michael Bradsell Mus: Michael Kamen