Teatertosset (1944)

  En ung kvinde gør alt for at komme i teaterdirektørens søgelys. Vil han give hende den store chance?


  GENBRUG

  Manuskriptforfatter Paul Sarauw genbruger her sine rollefigurer og dele af handlingen fra det tre år ældre lystspil Frøken Kirkemus (1941).

  Flere sjove historier
  Der skal heller ikke herske tvivl om, at der er stof i både handling og skuespillere til flere sjove historier, men "Teatertosset" bliver alligevel mere irriterende end forløsende.

   

  Drømmen om de skrå brædder
  Marguerite Viby spiller den unge Dorrit Madsen, der er meget ivrig efter at gøre karriere på de skrå brædder. Så ivrig, at hun er villig til at bruge beskidte kneb for at komme i teaterdirektørens søgelys. Det lykkes hende at blive opdaget, men vejen til succes er længere og sværere end først antaget.

  Glad udstråling
  Flere mænd nyder Dorrit Madsens glade udstråling: Hans Kurt giver den for fuld udblæsning som charmetrolden Knud Andersen, og Karl Gustav Ahlefeldt kommer i anden række som slagerkomponisten Ole Vang. Johannes Meyer prøver at nå ind til den unge ynde, men kan ikke løbe fra sin høje alder.

  Veloplagt spil
  Skuespillet er veloplagt, men ikke på højeste niveau. Enkelte spiller slet ikke op til vanlig standard. En 22-årig Poul Bundgaard har en ukrediteret miniaturerolle, som publikum til Sigrid Horne-Rasmussens oplæsning i teaterkulissen.

  For mange sange
  Der er alt for mange lange slagersangindslag, hvor Marguerite Vibys unikke vibratorvokal hurtigt giver gåsehud - på den ubehagelige måde.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024