A Knight's Tale (2001)

  En lille gruppe entusiaster i 1300-tallet bliver rige på fup, svindel og en smule talent.


  PJATTET OVERFLADEKOMIK

  Tre kammerater beslutter sig for at score kassen, da de opdager, at Sir William har talent som væbnet ridder i de blodige konkurrencer.
   

  Alle regler brydes

  Alle regler brydes, da William udgiver sig for at være adelig, men han tager turneringsverdenen med storm - og snart også områdets smukkeste kvinde. Men en skummel greve udgør en reel trussel.

  Akavet sammensurium
  Instruktør og manusforfatter, Brian Helgeland, har bevæget sig ud på glatis med dette akavede stilsammensurium: 1300-tals riddere i flotte kostumer akkompagneres af 1900-tals poprytmer. Det virker mere plat end opfindsomt.

  Trendy & gennemskueligt
  Rappe replikker fra trendy, gennemskueligt skræddersyede roller dominerer i den selvkåde overstadighed. Faktum er, at filmen kører så meget i ring om stort set ingen handling, at det næsten bliver pinligt.

  Forgæves charmeoffensiv
  Heath Ledger forsøger forgæves at charme sig ind på tilskueren, og da han finder vejen til overbilledskønne Shannyn Sossamons poetiske hjerte, er det latter frem for tårer, der presser sig på i filmoplevelsen.

  Svulstig iscenesættelse
  Kamp på kamp på kamp toner frem: Den svulstige iscenesættelse kan ikke kompensere for ensartetheden.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2001, USA, Romantik, Action, Eventyr, 127 min.

  Dansk titel: A Knight's Tale
  Instr: Brian Helgeland Prod: Todd Black, Brian Helgeland, Tim Van Rellim Manus: Brian Helgeland Foto: Richard Greatrex Klip: Kevin Stitt Mus: Carter Burwell