Bend It Like Beckham (2002)

  En indisk pige er oppe imod svære odds, da hendes helt store passion er fodbold, mens forældrene gerne ser hende gift og veluddannet.


  FESTLIG LILLE KOMEDIE

  + PLUS: udgiver sig ikke for mere, end den er
  -MINUS: overflade | savner ro | tynd historie

   

  Stakkels Jesminder er havnet i et stort dilemma: På den ene side vil hun gerne elske og ære sin kære, indiske familie i England. På den anden side vil hun meget gerne dyrke sit livs store hobby: Fodbold.

  En "maskulin" interesse
  Hvad gør stakkels 'Jess'? Hun forsøger at tilgodese begge drifter, men fodboldfeberen må skjules efter bedste evne. Familien kan nemlig overhovedet ikke forstå eller acceptere denne "maskuline" interesse.

  Atypiske lyster
  Sammen med veninden 'Jules' spiller Jess fodbold på livet løs, og niveauet bliver højere og højere. På et eller andet tidspunkt familien vel bøje sig for datterens atypiske lyster - også i forhold til den mandlige, engelske træner?

  Et par halvgode grin
  En ganske underholdende lille komedie, der ikke udgiver sig for mere, end den er - og det er ikke ret meget! Et par halvgode grin, festligt karikerede indiske typer og veloplagt skuespil gør filmen værd at se.

  Ingen plads til halvleg
  Der er gang i handlingen fra første til sidste fløjt - uden plads til halvleg, og det er en af filmens største svagheder, at den ikke giver sig tid til at dvæle en smule ved scenerne og tegne sit persongalleri lidt tydeligere.

  Brug og smid væk-komedie
  I stedet oplever man filmen som en overfladisk brug-og-smid-væk-komedie, hvor en nærved anorektisk udseende Keira Knightely giver sippet modspil til Nagras Jess, mens træneren Joe i Jonathan Rhys-Meyers spil udgør et af filmens mest naturlige kort.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2002, Storbritannien, Komedie, Romantik, Drama, Sport, 118 min.

  Dansk titel: Bedre end Beckham
  Instr: Gurinder Chadha Prod: Gurinder Chadha, Deepak Nayar Manus: Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges Foto: Jong Li Klip: Justin Krish Mus: Victoria Beckham, Craig Pruess
  Priser
  • GG-N - Bedste film