Blood Simple (1984)

  En bitter ægtemand hyrer en snusket privatdetektiv til at slå sin kone og hendes elsker ihjel. Men alt går galt.


  FASCINERENDE OG FINURLIGT!

  + PLUS: idérigdom | overraskelse | foto | humor
  -MINUS: -

   

  Coen-brødrene instruktørdebuterer med denne spektakulære film noir, der sprøjter nyt liv ind i genre-årerne og byder på en historie af stor idérigdom.

  Fuld af overraskelser
  Selvom der grundlæggende er tale om en velkendt historie, serverer Coen-brødrene den med overraskelser, hvilket gør "Blood Simple" ganske uimodståelig.

  Bitter ægtemand
  En bitter ægtemand erfarer, at hans kone har et forhold til en noget yngre mand. Han er så vred, at han lejer en snusket privatdetektiv til at slå de to ihjel. Men privatdetektiven har helt andre planer, der dog ikke kommer til at gå helt så let som ventet.

  Særpræget fotografering
  Teknisk en perle med særpræget fotografering, der i sig selv er en stor kilde til underholdning for den opmærksomme. Skuespillerne stortrives i den atypiske handling.

  Finurlig humor
  En særdeles finurlig humor præger hele affæren. Selv de mere hårdkogte scener distanceres af humoren, også selvom den somme tider ligger dygtigt skjult.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1984, 99 min.

  Dansk titel: Blood Simple
  Instr: Prod: Ethan Coen Manus: Joel Coen, Ethan Coen Foto: Barry Sonnenfeld Klip: Ethan Coen, Joel Coen, Don Wiegmann Mus: Carter Burwell, Jim Roberge
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • SUNDANCE - Grand Jury Prize