Murder by the Book (1971)

  En koldblodig bestsellerforfatter myrder sin makker og forsøger ihærdigt at snøre kriminalbetjent Columbo, men det bliver ikke let.


  DEN KOLDBLODIGE KRIMIFORFATTER

  Columbo, sæson 1:

  Murder by the Book (1971)

  Dead Weight (1971)

  Suitable for Framing (1971)

  Lady in Waiting (1971)

  Short Fuse (1971)

  Blueprint for Murder (1971)

   

  Krimiforfatterparret, Ken Franklin og Jim Ferris, har solgt rigtig mange bøger. Men bag facaden gemmer der sig hemmeligheder, som den ene af forfatterne ikke kan bære.

  Nøje planlagt mord
  Ken Franklin udfører et nøje planlagt mord på sin makker og efterfølgende på en lokal kvinde, der viser sig at have overværet mordet. Det bliver en udfordrende sag for kriminalbetjent Columbo, der straks går i kødet på den sleske Franklin.

  Instruktør: Steven Spielberg
  Dette, et af de første Columbo-afsnit, er instrueret af selveste Steven Spielberg, og man mærker fra første scene en utrolig ambition i kameraføringen - ganske usædvanligt for disse tv-episoder.

  Teknisk entusiasme
  Det frisker i høj grad episoden op, at der er så megen entusiasme på det tekniske felt. Historien hører også til blandt de gode Columbo'er, men Peter Falk har endnu ikke færdigudviklet sin figur, som vi ser det i de senere episoder.

  En smule konventionel
  Paradoksalt nok finder man Columbo en smule konventionel i disse tidlige episoder, men samtidig er det utroligt spændende at se serien blive udviklet og forfinet hen ad vejen. Jack Cassidy leverer en skarp og ualmindeligt overbevisende frastødende præstation i skurkerollen som Ken Franklin.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1971, USA, Krimi, Drama, Columbo, 72 min.

  Dansk titel: Mord efter bogen
  Instr: Steven Spielberg Prod: Richard Levinson, William Link Manus: Steven Bochco Foto: Russell Metty Klip: John Kaufman Mus: Billy Goldenberg