Flåklypa Grand Prix (1975)

  En lille norsk dukkebjergby er på den anden ende, da der skal foregå et racerløb med byens lokale cykelsmed i en specialbygget bil.


  FORMIDDABEL DUKKEFILM

  Beslægtede film:
  Flåklypa Grand Priz (1975)
  Meet the Feebles (1989)
  Fantastic Mr. Fox (2009)

  Utvivlsomt en klassiker blandt dukkefilm og med god grund: "Flåklypa Grand Prix" er en ualmindeligt charmerende og betagende historie i dukkehøjde - med fremragende dukkeføring.

  En superbil
  I en lille norsk bjergby bor cykelsmeden, Reodor Felgen, med en pingvin og en muldvarp. Felgen er en dygtig opfinder, og da han en dag bliver kontaktet af en rig oliesheik, om ikke han vil bygge en superbil til et lokalt racerløb, slår Felgen til.

  Nervepirrende løb
  Således bygger han en fantastisk racerbil, der snildt skulle kunne udkonkurrere alle øvrige kombattanter. Men da først løbet går i gang, skal det vise sig, at der er pillet ved bilen, så løbet bliver ganske nervepirrende.

  Charme & søde dyr
  Filmens charme ligger først og fremmest i de indledende historier, der beskriver Felgen og hans søde dyr. Da først racerløbet begynder, bliver historien radikalt anderledes - men stadig charmerende og yderst interessant.

  Unik fascinationskraft
  Der ligger jo hele tiden en unik fascinationskraft i det faktum, at filmen er en dukkefilm, der er så veludført, at man somme tider må knibe sig i armen. Alle figurerne er vidunderlige, lige fra de lokale byfolk til oliesheikens mumlende gorilla.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1975, Norge, Drama, Familie, Biler på film, 76 min.

  Dansk titel: Bjergkøbing Grand Prix
  Instr: Ivo Caprino Manus: Kjell Aukrust, Remo Caprino, Kjell Syversen, Ivo Caprino Klip: Ivo Caprino Mus: Bent Fabricus-Bjerre
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation