Charles' tante (1959)

  To studerende overtaler deres ven til at spille den enes tante. Så kan de nemlig bedre nå deres udkårne.


  FANTASTISKE DIRCH PASSER

  Tematisk beslægtede film:
  Charles' tante (1959)
  Tootsie (1982)
  Mrs. Doubtfire (1993)
  Big Momma's House (2000)
  Big Momma's House 2 (2006)
  Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

  Denne films umiddelbare charme skyldes ikke hverken Charles' tante eller Poul Bangs instruktion. Heller ikke Arvid Müllers manuskript eller for den sags skyld det skuespil af Brandon Thomas, som historien er baseret på. Charmen skyldes én enkelt person: Dirch Passer. Han er enestående og absolut værd at gennemleve en i øvrigt pladderballet dansk folkekomedie for.

  Dirch Passer i glansrolle
  Dirch Passers optræden som tante Donna Lucia d'Alvadorez fra Brasilien er i særklasse vidunderlig: Han stjæler fuldstændig filmen - ikke fordi, der er noget særligt at stjæle - og man sidder bare og håber på, at han må komme i billedet igen, hvilket desværre sker alt for sjældent.

  Plat historie
  Historien er plat og tyndt skrevet, men det drejer sig i store træk om studiekammeraterne, Ove Sprogøe og Ebbe Langberg, der lokker deres kammerat, Dirch Passer, til at agere Charles' tante Donna Lucia d'Alvadorez. Tanten er nemlig ikke dukket op, og det er ikke godt, for så får drengene svært ved at score pigerne, Ghita Nørby og Annie Birgit Garde.

  Besat af tanten
  Et enkelt andet lyspunkt i filmen er Hans W. Petersens særdeles charmerende optræden som Ludvig Lohmann, der bliver besat af den kejtede tante, da han erfarer, hvor rig hun er.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024