Secret Window (2004)

  En isoleret forfatter bliver forfulgt af en fremmed mand, der påstår, at forfatteren har stjålet hans historie.


  FARLIG FORFATTER

  Den amerikanske forfatter Stephen King har endnu engang måttet lægge ord til en film, denne gang i David Koepps duelige iscenesættelse.

  Distraheret forfatter
  "Secret Window" er historien om forfatteren Mort Rainey, der lever en isoleret tilværelse i et gammelt hus. Her forsøger han at hente inspiration til sine skriverier, men han bliver distraheret fra flere kanter.

  En stjålen historie
  Mort er midt i en skilsmisse, og det plager ham selvsagt, men der kommer også ubehagelige vibrationer fra en uventet kant, da den fremmede mand John Shooter en dag står ved Morts dør og hævder, at Mort har stjålet en af hans historier.

  Et ubehageligt ultimatum
  Shooter stiller Mort et ultimatum: Enten skaffer Mort beviser for, at historien er hans egen, eller også kommer Shooter og gør livet mere end surt for den ensomme forfatter.

  Noget er galt
  Nu begynder en hæsblæsende kamp for overlevelse. Mort er nødt til at bevise sin uskyld, men det bliver mere end svært, da det viser sig, at han er den eneste, der kan se den fremmede mand. Noget er helt galt.

  Visuelt stærk
  Filmen hører til i den efterhånden pæne skare af mere vellykkede King-filmatiseringer: Den er visuelt meget stærk og kraftigt inspireret af store thrillermagere, bl.a. Alfred Hitchcock.

  Fascinerende stemning
  Der hviler en fascinerende stemning over filmen, og den er sammen med den visuelle elegance filmens største styrke. Johnny Depp er overbevisende som Mort Rainey og dominerer helt på skuespillerlisten. Historien levner ikke meget plads til de øvrige personer.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2004, USA, Thriller, Mystik, 100 min.

  Dansk titel: Secret Window
  Instr: David Koepp Prod: Gavin Polone Manus: David Koepp Baseret på: novellen "Four Past Midnight: Secret Window, Secret Garden" af Stephen King Foto: Fred Murphy Klip: Jill Savitt Mus: Philip Glass