Creepshow (1982)

  Stephen King-noveller om helt ubeskrivelige fænomener filmatiseres her med store armbevægelser.


  MED PÅ EN GRINER MED GÅSEHUD?

  Sammenhængende film:
  Creepshow (1982)
  Creepshow 2 (1987)

  "Creepshow" er fem film i én. Fem korte, men grundigt fortalte gyserhistorier; alle med glimt i øjet og baseret på noveller af Stephen King. Og med iscenesættelse af gyserveteranen George A. Romero burde det jo kunne føre noget godt med sig.

  Forkrampet op af graven
  "Father’s Day" er klart den dårligste af de fem historier og beskæftiger sig særdeles forkrampet med en sur gammel mand, der stiger op af sin grav for at hævne sig på sin datter, der ikke ville bage en kage.

  Retarderet uhygge
  I "The Lonesome Death of Jordy Verrill" spiller Stephen King selv den ensomme og enlige rolle som den retarderede Jordy, der opdager en meteor i sin have. Da først han har fået "saften" fra stenen på sig, bliver han mere og mere tilgroet med en underlig grøn vækst.

  Mord med tidevand
  "Something to Tide You Over" har kvartdanske Leslie Nielsen i en glimrende rolle - i en absurd og ret så genial historie om en mand, der dræber sine ofre på en meget ubehagelig måde, nemlig ved at begrave dem i sand til hagen og lade dem vente på tidevandets komme.

   

  Makabert indhold

  I "The Crate" finder en pedel en gammel kasse med et noget makabert indhold. Et hengemt monster går amok, da det ser dagens lys efter flere hundrede år i glemsel.

  Insektfobi
  "They're Creeping Up on You" rører ved insektfobien hos mange mennesker: En sygeligt fobisk, ældre mand har "forseglet" sig selv og sine omgivelser. I sterile omgivelser forsøger han at holde kakerlakkerne væk, men de kommer rendende, gør de!

  Humoristisk velfortalt
  Alt i alt ganske underholdende gyserfortællinger, der alle er humoristiske og velfortalte med glimrende skuespillere.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1982, USA, Gyser, Komedie, 121 min.

  Dansk titel: Creepshow
  Instr: George A. Romero Prod: Richard P. Rubinstein Manus: Stephen King Baseret på: novellerne "The Crate" og "Weeds" Foto: Michael Gornick Klip: Pasquale Buba, Paul Hirsch, George A. Romero, Michael Spolan Mus: Michelle Dibucci