John Q (2002)

  En familiefar må finde på noget ekstraordinært, da han ikke kan betale et nyt hjerte til sin dødssyge søn.


  I KAMP MOD SYSTEMARROGANCE

  Den har det hele: dramatik, ægte kærlighed og det gode i kamp mod det onde. "John Q" er et grundigt blendet bekendtskab, der appellerer til et bredt og altædende publikum.
   

  Tung og uinspirerende

  Denzel Washington kan opleves i den tunge og uinspirerede hovedrolle som John Q, der til daglig kæmper en brav kamp for at holde samling på økonomien. Deltidsarbejde, lavkonjunktur, sort race: det er hårde odds, og i begyndelsen af filmen kommer myndighederne sågar forbi og henter hans bil.
   

  Økonomisk modgang

  Al denne økonomiske modgang kan dog ikke tage humøret fra John, der har både kone og en dejlig søn, der spiller baseball og er vild med bodybuilding. Den store krise opstår først, da sønnen under en kamp falder om på plænen - et hjertetilfælde har ramt den lille fyr.
   

  Desperat faderlig kamp

  Hospitalet under ledelse af Anne Heche vil dog under ingen omstændigheder transplantere et nyt hjerte, med mindre familien kan lægge i omegnen af trekvart millioner kroner på bordet, så nu begynder John Qs desperate faderlige kamp for at redde sønnen.

  Stereotyp: Amerikansk familiesammenhold
  Filmen er en uhyre rørstrømsk Hollywood-skildring af familiesammenhold i en krisesituation: historien bliver som et resultat af de mange hårdt prøvede klichéer, tåbeligt stereotype roller og mainstreamfundamentet alt andet end hjertegribende - transplantation eller ej..
   

  Man undrer sig!

  Man undrer sig - som så mange gange før - over, hvordan det kan være, at så mange dygtige skuespillere optræder i så kedelige og unuancerede film. Det kan kun være et spørgsmål om penge og altså ikke skuespillet som en kunstart.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024