Sangen (2009)

  En dreng oplever, at hans forældre ikke længere elsker hinanden, og vil gerne have sin far til at skrive en ny kærlighedssang til moderen.


  KÆRLIGHED MED DRENGEØJNE

  Daniel Kragh-Jacobsens kun et kvarter lange kortfilm fra Filmværkstedet er en lille perle, der udstråler stor forståelse for livets alvor set med drengeøjne - og ikke mindst en drengs store ønske om at få genetableret kærligheden mellem sine forældre.

  Intimitet og troværdighed
  Instruktøren skaber i sit lille manuskript en stærk intimitet og troværdighed. Det er en film om berøringsangst med nærheden; en far, der ikke kan finde ud af at vise kærlighed til sin søn. Hans irritabilitet over sin livssituation går primært ud over sønnen, og han raser bl.a.: "Kald mig Thomas, når det er dét, jeg hedder!" og: "Forstår du, hvad det er jeg siger?". Sønnen må bide smerten i sig.

  Sart og hjerteligt
  Omvendt udstråler sønnen ufortrødent en barnlig forventning - den umiddelbare og utilslørede kærlighed - og et uudslukkeligt håb om at genetablere netop kærligheden mellem sine forældre. Det er filmens sarte og hjertelige budskab.
   

  Byens stemninger

  Daniel Kragh-Jacobsen inddrager begavet byens stemninger gennem fint overvejede locations, og detaljerigdommen i den fotografiske linse højner den komprimerede fortælling op i en mere kunstnerisk liga.

  Komprimeret ægthed
  En historie om socialrealisme, dybe følelser og menneskelige relationer fortalt på et kvarter kræver både føling, indsigt og disciplin, og "Sangen" er et yderst vellykket eksempel på komprimeret ægthed.
   

  Med bevægende effekt

  Sart musik af August Rosenbaum underbygger den komprimerede stemning, helt særligt i den lille films slutning, hvor de vemodigt klingende strygere erstatter reallyden med uhyggeligt bevægende effekt.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2009, Danmark/KortDok, Psykologisk drama, Børn på film, Musik, 16 min.

  Dansk titel: Sangen
  Instr: Daniel Kragh-Jacobsen Prod: Maria Schou Andersen, Daniel Kragh-Jacobsen Manus: Daniel Kragh-Jacobsen Foto: Jacob Marlow Klip: Julius Krebs Mus: August Rosenbaum
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation