Mad Men [3] (2009)

  1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.


  SJÆLELIGE ORKANER

  Sammenhængende i denne serie:
  Mad Men [1] (2007)
  Mad Men [2] (2008)
  Mad Men [3] (2009)
  Mad Men [4] (2010)
  Mad Men [5] (2012)
  Mad Men [6] (2013)
  Mad Men [7] (2015)

  Tredje sæson af Mad men-serien fortsætter beundringsværdigt kompromisløst ad samme fredeligt troværdige spor. Som tilskuer føres man hypnotisk ind i øjet af sjælelige orkaner: dragende, stormfuldt, markant og stilrent.

  Indre styrke
  Hvor har denne oprigtige måde at fortælle historie på gemt sig så længe? I selskab med "Mad men" overrumpler den ene episode efter den anden i kraft af sin indre styrke i en enkel ydre indpakning.

  Sjælelige kriser
  I tredje sæson vokser de sjælelige kriser sig større i takt med afsløringer på kryds og tværs af utroskab og identiteter. Og serien håndterer det tilspidsede drama helt uden pomp og pragt: antydningens kunst er i højsædet. Stadig er vi fabelagtigt fritaget for musikalsk ledsagelse.

  Uendelige muligheder
  Man ser en lige linje mod svære konflikter, opbrud, nye tider, opgør med det borgerlige liv. Drømme vikler sig ind og ud. Den enkelte persons udviklingsmuligheder synes stadig uendelige.

  Pli og mådehold
  Det er ikke muligt at køre træt i seriens stil. Den er i sig selv så tæt på virkelighedens verden, som det er amerikansk muligt. Gang på gang forføres man grænsende til det overraskende over seriens pli og narrative mådehold. Kan det virkelig vare ved? Gudskelov er det tydeligvis seriens grundstamme. Skuespillerne vokser med opgaverne i takt med historiernes fascinerende udvikling. Ikke en finger at sætte hér heller.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, USA, Drama, Romantik, Børn på film, Teenagere, 585 min.

  Dansk titel: Mad Men [3]
  Instr: Phil Abraham, Leslie Linka Glatter, Jennifer Getzinger, Michael Uppendahl, Daisy von Scherler Mayer, Scott Hornbacher, Barbet Schroeder, Matthew Weiner Prod: Jonathan Abrahams m.fl. Manus: Matthew Weiner m.fl. Foto: Chris Manley m.fl. Klip: Malcolm Jamieson m.fl. Mus: David Carbonara
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • GG - Bedste dramaserie
  • GG-N - Bedste skuespiller (Hamm)
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Jones)