The Mechanic (2011)

  En sammenbidt lejemorder får en personlig sag og lærer efterfølgende offerets søn op i lejemordets kunst.


  ACTION-BRIKKER

  Ikke meget motorolie på hænderne men til gengæld rigeligt blod: "The Mechanic" er en betegnelse for en mand, der 'klarer ærterne' - og i filmen er der tale om nøje planlagte betalte mord.

  Høj underholdningsværdi
  Det er en actionfilm af temmelig sej konsistens. Tag den og bøj den over knæet, og du vil få en skade. Der er tale om solide action-brikker, der hugges ud med en knivskarp økse, med høj underholdningsværdi til følge.
   

  Fortrækker ikke en mine

  Mekanikeren/lejemorderen Arthur Bishop fortrækker ikke en mine, når han udfører velbetalte mord på stribe. En dag får han til opgave at eliminere en bekendt, som han egentlig har et godt forhold til. Men arbejde er arbejde.
   

  Familiært twist

  Efterfølgende får Arthur en art medlidenhed/skyldfølelse. Den dræbtes søn viser interesse for lejemordergerningen. Bishop bryder med sine egne principper og begynder en egentlig oplæring. Men er det nu klogt - med den lille familiære twist i bagagen?

  Smæk for skillingen
  En actionfilm kan godt levere smæk for skillingen, selvom den grundlæggende ikke er hverken lysende original eller præget af sublimt skuespil.

  Veltimet action
  "The Mechanic" vinder først og fremmest på sin veltimede action, der, i kombination med en fin humor og en lille håndfuld små sidehistorier, viser tænder i samtlige minutter.

  Finurlige bipersoner
  Tag fx historien om den kropsligt gigantiske lejemorder-konkurrent, der har en svaghed for små hunde og unge mænd. Denne sekvens er faktisk temmelig finurlig. På samme måde er en sygeligt rig og fedladen religions-guru/spekulant et godt indspark. I det hele taget er de små biroller interessante på hver deres måde.

  Vellykket, moderne actionfilm
  Klichémættet, bevares, og som oftest understøttet af pumpende musik. Men som helhed betragtet en vellykket, moderne actionfilm i en ikke alt for overdrevet kulisse.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2011, USA, Action, Krimi, Thriller, 93 min.

  Dansk titel: The Mechanic
  Instr: Simon West Prod: René Besson, Robert Chartoff, William Chartoff, Marcy Drogin, Avi Lerner, John Thompson Manus: Richard Wenk, Lewis John Carlino Foto: Eric Schmidt Klip: T.G. Herrington, Todd E. Miller Mus: Mark Isham