Sea Wolf (2009)

  En barsk og kynisk kaptajn styrer sit skib og besætningen med umenneskeligt hård hånd, men to uvelkomne passagerer ændrer situationen.


  HEFTIG BØLGEGANG

  Skumsprøjtende dramatisk og medrivende Jack London-filmatisering, hvis stilsikre bølgegang og stærke skuespil baner vejen for en stor filmoplevelse.
   

  Hårdhændet kaptajn

  Den hårdhændende kaptajn Wolf Larsen styrer sit skib og besætningen nøjagtig, som det passer ham. Så der bliver ikke lagt fingre eller knytnæver imellem, når han vil have sin vilje. Men ude blandt bølgerne sejler Wolfs bror med tilnavnet Død, og de to har et særdeles anstrengt forhold, så konfrontationer skal helst undgås.

   

  I samme farvand

  Ikke desto mindre sejler brødrene i samme farvand. Da to uvelkomne passagerer kommer om bord på Wolfs sejlskib, begynder et oprør at ulme, og Wolf kan ikke længere trumfe sin vilje igennem.

  Meget højt niveau
  Produktionen, der oprindeligt var en tv-serie i to lange afsnit, er her set i en lidt afkortet "spillefilmsversion", og produktionsdesignet har et meget højt niveau. Den primære kilde til dyb fascination er den stilsikre og grundlæggende enkle on location-fotografering på det flotte sejlskib. Her sørger spidsfindigt placerede kameraer og ægte bølgegang med skumsprøjt for en nærved autentisk følelse.

  Dybt fascinerende
  Samtidig er Sebastian Kochs spil i hovedrollen som kaptajn Larsen dybt fascinerende. Han formidler den sarte blanding af kolerisk vanvid og fortrængt følsomhed med lige dele inciterende maskulinitet og drabelig utilregnelighed.
   

  Ikke meget underlægningsmusik

  En gevaldig kvalitet ved filmen er desuden, at det er naturens egne lyde, der hersker: havets brusen, vindens hylen. Yderst sjældent sætter filmmusikken ind, og med så meget desto større virkning.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, Canada, Tyskland, Drama, Eventyr, Romantik, Skibe på film, 150 min.

  Dansk titel: Sea Wolf (tv)
  Instr: Mike Barker Prod: Herbert G. Kloiber, Rikolt von Gagern Manus: Nigel Williams Baseret på: roman af Jack London Foto: Richard Greatrex Klip: Dean Soltys Mus: Richard G. Mitchell