Trouble with the Curve (2012)

  En aldrende baseball-talentspejder oplever problemer med synet, men får hjælp til en opgave af sin datter. Måske kan deres anspændte forhold forbedres.


  FAR, BOLD & DATTER

  Clint Eastwood blev hér lokket til endnu en omgang foran kameraet, og den 82-årige legende er da også denne lille films store force.

  Sødladent
  Det er den sødladne historie om den gnavne gamle baseball-talentspejder, der oplever problemer med synet og derfor ikke rigtig kan løfte opgaven længere med at spejde nye talenter. Forholdet til den voksne karrieredatter er anspændt. Men døren åbnes på klem for nye tider, da datteren tager hjem for at hjælpe sin far.

  Bundamerikansk
  "Trouble with the Curve" er en bundamerikansk affære, hvor der kun sjældent er plads til friløb og overraskelser. Generelt er filmen svøbt i det udramatiske baseball-tema, hvor det havde været langt mere interessant at lære personerne endnu bedre at kende.

  Hjertet på rette sted
  I alt for få intense øjeblikke males far-datter-forholdet med bred pensel på en hvid væg af forudsigelighed. Her er det meget afgørende, at både Eastwood og Amy Adams spiller deres noget stift skrevne roller med hjertet på rette sted.

  Små gnister af dybde
  Hvor der levnes plads til det, opstår der små gnister af dybde. Clint Eastwood spiller allerbedst, når den indre dæmon forlader ham. Justin Timberlake er tilpas nede på jorden som den tålmodige forfører, der gerne venter på, at baseballtalentspejderens datter har ’åbent for tilgang’.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Drama, Sport, 111 min.

  Dansk titel: Trouble with the Curve
  Instr: Robert Lorenz Prod: Clint Eastwood, Robert Lorenz, Michele Weisler Manus: Randy Brown Foto: Tom Stern Klip: Joel Cox, Gary Roach Mus: Marco Beltrami