Sugar Mountain (2016)

    To fiskerbrødre med økonomien på komedie vælger at fingere en ulykke i bjergene for at få forsikringspenge. Men meget går galt.


    SMUK KULISSE, TYND HISTORIE

    Da fiskerbrødrene Miles og Liam får sat stolen for døren på grund af dårlig øknomi, føler de, at de er nødt til at gå over stregen for at komme videre. Lige uden for døren rejser Alaskas høje bjerge sig, og brødrene beslutter at fingere et ulykke højt til vejrs for at kradse forsikringspenge ind. Men meget går galt, og hele korthuset er tæt på at ramle, da den lokale betjent mere end antyder, at han har gennemskuet d'herrer.

     

    Sexscene af episke dimensioner

    Mens brormand #1 stiger til vejrs, kan brormand #2 passende udnytte situationen og gnubbe brormands kæreste – i en sexscene af episk overdrevne dimensioner: Underlægningsmusikken drøner, orgasmerne tordner, hvorefter den dårlige samvittighed afløser klimaks.

     

    "Æggende" historie

    Det er denne "æggende" historie, "Sugar Mountain" fabulerer over, og det er såmænd ikke fordi, idéen er helt tosset. Den kunne, med en langt større inddragelse af den bjergrige naturs muligheder og med en betragteligt nedbarberet brug af Alies Slutiers kontralogisk klynkende "western-musak", faktisk have haft en vis gennemslagskraft.

     

    Ud over kanten

    I stedet kører thrilleren stille og (u)roligt sig selv ud over kanten, hvor det bliver vanskeligt ikke at grine ad ekstremiteterne, hvor det ellers helt sikkert var tænkt, at der skulle holdes i sofagelænderet af bar ulidelig spænding.

     

    Udtværet tåbeligt

    Skuespillet er egentlig passabelt, til gengæld er rollefigurerne udtværet tåbelige og uden ret meget lyst til at skabe blot et minimum af identifikationskraft.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2016, USA, Drama, Thriller, Bjerge på film, Biler på film, 106 min.

    Dansk titel: Sugar Mountain
    Instr: Richard Gray Prod: Nick Farnell, John Garrett, Michele Gray, Richard Gray Manus: Abe Pogos, Catherine Hill Foto: John Garrett Klip: Christopher Kroll Mus: Alies Sluiter