The Boogey Man (1980)

    20 år efter et bestialsk mord genoplever en kvinde dét helvede, hun i sin tid så gennem et spejl.


    DET FORHEKSEDE SPEJL

    Rainer Werner Fassbinder-skuespilleren, Ulli Lommel, havde en "bi-interesse", nemlig at instruere (B-)gyserfilm i USA. Blandt disse er "The Boogeyman" nok en af de mere kendte og muligvis også vellykkede.

     

    Et traumatisk minde

    Da hun var barn, oplevede Lacey noget rigtig ubehageligt – gennem et spejl. Hun så, hvordan hendes lillebror Willy stak en kniv i ryggen på morens kæreste og hermed dræbte ham. Willy var opfyldt af had, fordi papfaren (iklædt strømpebuks over hovedet) bl.a. bandt ham fast til sengen.

     

    Ugler i mosen

    20 år senere er der ugler i mosen. Willy har været stum lige siden ugerningen, mens Lacey er kommet videre – men kun til en vis grænse. Nu opfordrer hendes læge hende til at tage tilbage til huset, hvor det hele foregik dengang. Det skulle hun aldrig have gjort...

     

    Et spejl med eget liv

    I virkeligheden er hovedrolleindehaveren i "The Boogey Man" et forhekset spejl, der tilmed er splintret i omtrent 500 stykker og derefter limet sammen igen. Hver eneste lille glassplint har sit eget liv, og det kommer Lacey og Willy og alle andre omkring dem til at mærke på egen krop og psyke.

     

    Noget sjovt og eventyrligt at arbejde med

    Filmen er lidt et ynkeligt skue i den første halve times tid. Her er der virkelig ikke meget, der spiller i det aparte B-filmsplot. Mere rødsprængt smæk i rumpetten kommer der, da først spejlet begynder at lyne, hvilket bl.a. giver fotograferne noget sjovt og eventyrligt at arbejde med.

     

    Fotograferingen en markant force

    I det hele taget er fotograferingen filmens markant største force – og på et meget højt niveau. Til gengæld er det med at finde fjernbetjeningen frem, når Tim Krogs skingre underlægning giver den gas, hvilket sker ekstremt ofte... og det er ikke et rart bekendtskab.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1980, USA, Gyser, Drama, Børn på film, Teenagere, 82 min.

    Dansk titel: The Boogey Man
    Instr: Ulli Lommel Prod: Ulli Lommel Manus: Ulli Lommel, Suzanna Love, David Herschel Foto: Jochen Breitenstein, David Sperling Klip: Terrell Tannen Mus: Tim Krog
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation