The Ruins (2008)

    Da en gruppe unge turister når frem til en høj pyramideformet stensætning i den mexicanske jungle, mødes de af yderst fjendtligt stemte lokale. Men endnu større farer lurer.


    KLATREPLANTENS HÆVN

    Folk med plantefobi skal nok melde pas til "The Ruins", et amerikansk gys, der – for nu at sige det mildt – sætter grene, blade og blomster i dødbringende svingninger. Det erfarer en gruppe unge turister, da de langt om længe har kæmpet sig gennem den mexicanske jungle og frem til den hemmelighedsfulde pyramide, de har udset sig på kortet.

     

    Planter, der har en dårlig dag

    Ikke alene bliver de mødt af meget vrede (og morderiske) lokale, der står klar med bue, pil og guns. Den gamle bygningsstruktur er åbenbart så forhekset, at de lokale ikke tør betræde den. Derfor har turisterne "helle" på toppen. Hvad de ikke ved, er, at de mange planter har en dårlig dag, og så er det med at tage benene på nakken (men det kan vores uheldige helte jo ikke, da skydegale mænd står klar...)

     

    Højtbelagt gys

    Bedst fungerer dette fortællemæssigt højtbelagte gys i de indledende manøvrer, hvor de unge mennesker pjatter omkring poolen og gør sig klar til junglens eventyr dagen efter. Langt mindre forjættende fremstår de mærkeligt ukonkrete gys, efterhånden som de manifesterer sig i planterigdommen.

     

    Kønt bliver det aldrig

    Det hele er uvedkommende computeranimeret, outreret musikomsvøbt og på-det-jævne spillet. Kønt bliver det aldrig, men enkelte stemninger i junglens uvelkommende klaustrofobi fungerer passabelt.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2008, USA, Gyser, Thriller, Mystik, Eventyr, Bjerge på film, 90 min.

    Dansk titel: The Ruins
    Instr: Carter Smith Prod: Chris Bender, Stuart Cornfeld, Jeremy Kramer Manus: Scott B. Smith Baseret på: roman af Scott B. Smith Foto: Darius Khondji Klip: Jeff Betancourt Mus: Graeme Revell
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation