The Good Nurse (2022)

    Sygeplejersken Charlie er tillidsvækkende og vinder både patienters og kollegers hjerter. Men der stikker noget under.


    BRODNE KAR

    Det gør ikke sagen mindre betændt, at den er baseret på virkelige hændelser: "The Good Nurse" skildrer sygeplejersken Charlie Cullen, som han vinder tillid og hjerter hos både patienter og kolleger. Men der er noget muggent over ham. Noget, der kryber op langs panelerne...

     

    Dør på stribe

    For hvorfor er det lige, at patienterne pludselig dør på stribe, efter at Cullen er blevet ansat på hospitalet? På samme måde som det er sket på de hospitaler, hvor han tidligere har været tilknyttet? Det spørgsmål stiller den hjertesyge og opmærksomhedshungrende singlemor og sygeplejerskekollega Amy sig. Svaret skal vise sig at være yderst alvorligt.

     

    Lidt for pæn og poleret

    Det er danske Tobias Lindholm, der har taget "færgen" hele vejen til USA for at stå ved roret bag dette Netflix-projekt. Og det er han sluppet ganske hæderligt af sted med. Det er ikke muligt at køre fingeren hen over overfladen og finde et ordentligt lag støv – omvendt kan man sige, at filmoplevelsen nok er lidt for pæn og poleret.

     

    Ingen stor forløsning

    I hvert fald er der ikke den store forløsning over genfortællingen, og nogen isnende uhygge skal man også lede længe efter. Spillet er nydeligt, hospitals-produktionsdesignet præget af klinisk perfektion – og så er musikken af selveste ambient-kongen Biosphere (lidt kedelige toner, der desværre får lov til at tage styringen i alt for høj grad.)



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2022, Krimi, Drama, Biografi, Seriemordere, 121 min.

    Dansk titel: The Good Nurse
    Instr: Tobias Lindholm Prod: Darren Aronofsky, Scott Franklin, Michael Jackman Manus: Krysty Wilson-Cairns Baseret på: bog af Charles Graeber Foto: Jody Lee Lipes Klip: Adam Nielsen Mus: Biosphere
    Priser
    • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Redmayne)