Stolen (2012)

  En tidligere bankrøver løslades efter otte år bag tremmer, kun for at finde sin datter kidnappet af en tidligere makker, der er besat af hævn.


  HEKTISK HÆVNTØRST

  Helt klassisk genrefilm med et enormt output af underholdningens saft og kraft: "Stolen" leverer varen helt uden at overraske.
   

  Præcis salgstale

  "12 timer - 10 millioner dollars - en kidnappet datter". Sådan markedsfører filmen sig selv, og resultatet lever til fulde op til den præcise salgstale.
   

  Glem alt om frihed..

  Da en bankrøver kommer ud efter otte år i fængsel, kan gan godt glemme alt om frihed og afslapning. Det viser sig nemlig, at hans teenagedatter ligger i bagagerummet på en taxi.

  Hævntørst!
  Bag rattet sidder en galning, der tidligere var en af bankrøverens betroede hjælpere. Nu er han besat af hævn ovenpå en skudepisode, der kostede ham førligheden, og som han mener, at bankrøveren skal bøde for.

  Klassisk action
  Ind imellem er der virkelig bid i den klassiske action. Dynamisk koreograferede biljagter, masser af ild og knytnæveslag: Man kan ikke kritisere genreinstruktøren Simon West for at sætte mange fingre forkert rent teknisk.

  Udtværet overdramatisk
  Historien udvikler sig dog snart i en udtværet overdramatisk retning, der ikke er klædelig. Samtidig er der hele filmen igennem en udpræget lyst til at fortælle i en retrostil, der i de mest vellykkede krumspring kunne minde om 70'ernes actionfilms.

  Kejtede krumspring
  Men i langt de fleste tilfælde (medregn her den kitschet skæve musik af Mark Isham) forekommer disse krumspring temmelig kejtede. Filmen er generelt pænt velspillet. God fart i en professionelt leveret vare uden glimt i øjet.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Action, Krimi, Drama, Teenagere, 96 min.

  Dansk titel: Stolen
  Instr: Simon West Prod: René Besson, Matthew Joynes, Jesse Kennedy Manus: David Guggenheim Foto: Jim Whitaker Klip: Glen Scantlebury Mus: Mark Isham