Abgeschnitten (2018)

    En retsmediciner finder en kapsel i hovedet på et offer. I denne kapsel ligger en besked om, at hans egen datter er taget til fange.


    EN MØRK OG STORMFULD AFTEN...

    Med en fascinerende udkants-location i form af øen Helgoland, og i det altid virkningsfulde "det var en mørk og stormfuld aften"-setup præsenteres her en ultra-hektisk filmatisering af bestseller-krimien "Abgeschnitten".

     

    Afskåret – i flere betydninger

    Altså afskåret – og i mere end én betydning: Afskåret fra omverdenen på Helgoland på grund af uvejr, og afskåret med "kniv og gaffel", fordi handlingen centrerer sig om retsmedicineren Paul Herzfeld, der snart erfarer, at hans voksne datter ser ud til at blive en seriemorders næste offer.

     

    En trist besked

    Paul finder nemlig en lille kapsel inde i hovedet på et af seriemorderens ofte. Og inde i kapslen ligger en besked med datterens navn og et telefonnummer. Men Paul kan ikke komme til Helgoland, hvor datteren angiveligt er taget til fange. Derfor er han nødt til at aliere sig telefonisk med en ung kvinde på øen.

     

    En gruopvækkende kamp mod tiden

    Hun bliver så – forståeligt en del mod sin vilje – nødt til at skære et andet offer op. I dét lig kan nemlig meget vel ligge næste clue til, hvor Pauls datter kan befinde sig. Og det hele er i en gruopvækkende kamp mod tiden.

     

    Særdeles overtændt

    Ingen tvivl om, at "Abgeschnitten" er endog særdeles overtændt: Spændingskurven er proppet til bristepunktet med outrerede twists and turns, pakket i et lyd- og musikbillede reelt set helt ude af proportioner.

     

    Tårnhøjt actionniveau

    Men det er omvendt en del af det fede, at actionniveauet er så tårnhøjt, og så er det retsmedicinske tema bare tilpas "klamt" – og lige dele raffineret og frastødende i al dets detaljerede af- og opskæring. Skuespillet er trængt noget i knæ – her er det indpakningen, der styrer.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2018, Tyskland, Action, Krimi, Gyser, Seriemordere, 132 min.

    Dansk titel: Cut Off
    Instr: Christian Alvart Prod: Christian Alvart, Siegfried Kamml, Hartmut Köhler, Barbara Thielen, Regina Ziegler Manus: Christian Alvart Baseret på: roman af Sebastian Fitzek og Michael Tsokos Foto: Jakub Bejnarowicz Klip: Marc Hofmeister, Paul Scherz Mus: Maurus Ronner, Christoph Schauer
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation