Taming the Garden (2021)

    En mystisk georgisk rigmand har bestilt træer til sin have. Træerne er enorme, og flytningen kræver blod, sved, tårer.


    FORM OVER INDHOLD

    Tableau-orienteret, ultra-langsom(meligt) fortalt dokumentar om en mystisk georgisk rigmands bestilling af nye træer til sin have. Træerne er enorme, og flytningen kræver blod, sved, tårer – og et gevaldigt logistisk kvælertag på al sund (klima)fornuft.

     

    Ikke-handlingsorienteret

    Dokumentaren er ikke-handlingsorienteret, men langt mere interesseret i form. Således er begivenhederne både lettere surrealistiske og ”mystiske” – og meget af tiden udspiller sig i et konturløst, ikke-colourgradet mørke.

     

    Små glimt af autenticitet

    Samtidig er dialogen knap. Ind imellem opstår der glimt af autenticitet, som for eksempel under simpelt skovarbejde – til tonerne af det virkelige livs vind og fuglesang.

     

    Mudret formål

    Sekvensen, hvor et fuldvoksent træ transporteres på en pram til havs er ikonisk for filmen – desværre underkastet ”gregoriansk sang” på lydsiden. Instruktørens formål forekommer mudret. Er der en god portion samfundskritik skjult i det stillestående hverdagsportræt? Svaret blafrer i det uforløste.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Schweiz, Dokumentar, 91 min.

    Dansk titel: Taming the Garden
    Instr: Salomé Jashi Prod: Salomé Jashi, Vadim Jendreyko, Martin Roelly, Erik Winkler Manus: Salomé Jashi Foto: Goga Devdariani, Salomé Jashi Klip: Chris Wright Mus: Celia Stroom
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering