Village of the Damned (1995)

    I en lille amerikansk flække føder en række kvinder på samme tid et barn. Men alle børnene er aliens, og helvede er løs.


    NONSENS FRA CARPENTER

    Sammenhængende film:

    Village of the Damned (1960)

    Village of the Damned (1995)

     

    Det giver mening at læse, at John Carpenter en del år efter premieren på denne genindspilning af "Village of the Damned" ytrede manglende engagement i projektet, og at det var en bestillingsopgave, han af flere årsager ikke kunne komme udenom at eksekvere.

     

    "Børnegyser"

    "Børnegyseren" er i 1995-opdateringen slet og ret "u": Uengagerende, ufarlig, udramatisk. Og i denne kontenst bliver science fiction-laget med børn, der slet ikke er mennesker, men aliens, der ligner mennesker, langtrukket og mærkværdigt fesent.

     

    Noget er råddent...

    En række amerikanske mødre føder på samme tid hver deres barn. Men noget er råddent i den lille flække. For børnene er så underlige, som de stirrer med deres flerfarvede øjne, der kan få de mærkeligste og mest dødbringende ting til at ske...

     

    Forgæves fægtning

    I denne misère fægter en lang række (stjerne)skuespillere forgæves med alle lemmer for at give gyset gnist. Det blev Christopher Reeves sidste større filmrolle, før en ulykke, der gjorde ham lam. De mange dukkelignende børn drukner også i det ligegyldige – hvis man da overhovedet kan "høre" dem bag den konstant summende musik, komponeret af instruktøren selv.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1995, USA, Thriller, Science Fiction, Gyser, Børn på film, 98 min.

    Dansk titel: Village of the Damned
    Instr: John Carpenter Prod: Sandy King, Michael Preger Manus: David Himmelstein Baseret på: romanen "The Midwich Cuckoos" af John Wyndham og filmmanuskript fra 1960 Foto: Gary B. Kibbe Klip: Edward A. Warschilka Mus: John Carpenter, Dave Davies