186 Dollars to Freedom (2012)

    En djærv amerikansk surfer får røven på komedie, da han pludselig havner i et peruviansk politisk fængsel.


    FRA BØLGEBRUS TIL TREMMERUSK

    Elephant (2003)-stjernen John Robinson får røven på komedie i rollen som den veldrejede californiske Wayne. Han surfer mellem peruvianske bølger i 1980, og når brættet holder siesta, dyrker han gerne lidt skibsbriksgymnastik med vævre sydamerikanske kvinder.

     

    Idyllen forsvinder som dug for solen

    Men dén idyl forsvinder som dug for solen, da Wayne pludselig bliver anholdt, sigtet for omfattende ulovlig omgang med euforiserende stoffer. Hvor kom den lige fra? Nuvel, der er ingen kære mor: Wayne må ruske tremmer i et politisk fængsel.

     

    Røre i den peruvianske andedam

    Fanger er der nok af, for handlingen udspiller sig i 1980, hvor der virkelig var røre i den peruvianske andedam. Nu gælder det for Wayne om at holde sig gode venner med den brogede skare af medindsatte – og ellers blot håbe på, at det hele snart får en ende...

     

    Udtalt hoppe-dansende fortællestil

    Instruktør og manuskriptforfatter Camilo Vila slår tonen an fra første scene med en udtalt hoppe-dansende fortællestil. Muligvis er det for at forme en art "autenticitet", at kameraet er håndholdt og tilfældigt observerende, at det sjældent forekommer troværdigt. Læg hertil store mængder underlægning.

     

    Mærkværdigt ufokuseret

    Et par vellykkede dramatiske fængselsscener højner dette mærkværdigt ufokuserede drama en anelse. Men det, der for alvor står tilbage efter 101 minutter i selskab med "186 Dollars to Freedom", er den totalt manglende identifikation med alle spillere, store som små.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2012, Peru, Drama, Action, Fængselsfilm, 101 min.

    Dansk titel: 186 Dollars to Freedom
    Instr: Camilo Vila Prod: Monty Fisher, Alicia Rivera Frankl, Camilo Vila Manus: Camilo Vila Foto: Henry Vargas Klip: Colleen Halsey, Richard Halsey Mus: Roger Bellon