The Quiet American (2002)

  En aldrende britisk journalist mødes med en amerikansk læge i Vietnam under krigen. Begge er forelskede i den samme kvinde.


  ROMANTIK PÅ DRENGEN

  Michael Caine nomineredes til både en Oscar og en Golden Globe for sin portræt af den britiske journalist Thomas Fowler. Han er sidst i tresserne og journalist i Vietnam under krigen i 1950'erne – og så er han smaskforelsket i purunge Phuong.

   

  Smuk og smækker

  Da Fowler introducerer Brendan Frasers amerikanske læge Alden Pyle for Phuong, er også han leveret: Dén kvinde er åbenbart bare så smuk og smækker, at mændene går i selvsving for at få hende lokket i horisontal stilling på nærmeste skibsbriks.

   

  Oaser af stemning og autenticitet

  Fowler og Pyle forvilder sig også ud i det krigshærgede land, og her finder vi kortvarige oaser af stemning og autenticitet, bl.a. da herrerne må søge ly for natten i et vagttårn midt ude på det sumpede overdrev. Det er også i scener som disse, at Christopher Doyles silkebløde fotografering virkelig træder i karakter.

   

  Rosenrød, kedeligt eksekveret romance

  Den centrale og rosendryssende, outreret musikunderlagte og kedeligt eksekverede trekants-romance fylder dog langt broderparten af de 100 minutters genindspilning af Joseph L. Mankiewicz' film fra 1958. Begge film er baseret på Graham Greenes roman.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2002, Storbritannien, Romantik, Krigsdrama, Drama, Krig, 101 min.

  Dansk titel: Den stilfærdige amerikaner
  Instr: Phillip Noyce Prod: Staffan Ahrenberg, Matthias Deyle, William Horberg Manus: Christopher Hampton, Robert Schenkkan Baseret på: roman af Graham Greene Foto: Christopher Doyle Klip: John Scott Mus: Craig Armstrong
  Priser
  • AAN - Bedste skuespiller (Caine)
  • GG-N - Bedste skuespiller (Caine)