Appropriate Adult (2011)

  En socialarbejder bliver spurgt af politiet, om hun vil være bisidder under interviews med en formodet morder.


  FARLIG FLIRT

  Prisvindende britisk miniserie i to afsnit, der fint og ærligt indrammer virkelighedens massemorderpar, Fred og Rose West, mens efterforskningen af deres ugerninger er i fuld gang.

  Makabre opdagelser
  Centrum for seriens makabre opdagelser er socialarbejderen Janet Leach, der endnu er uddannelsesmæssigt våd bag ørerne, da politiet spørger, om hun vil være Fred Wests bisidder - dét, der på engelsk kaldes en appropriate adult. Janet kastes ud i det fra første forhør, og da Fred ikke lægger fingrene imellem i beskrivelserne af sine ugerninger, er det med at blive hærdet i en fart for at klare mosten.

  En farlig flirt
  Men Janet føler også i stigende grad en art tiltrækning til den intimiderende Fred, der hele tiden giver udtryk for, at han har brug for hende og føler et følelsesmæssigt bånd imellem dem. På et tidspunkt befinder Janet sig så meget på et skråplan, at hun ikke længere kan se sig selv i øjnene og er tæt på at handle helt desperat.

  Tilpas komprimeret
  De to episoder udgør en tilpas komprimeret skildring af virkelighedens mareridt, men der mangler stadig en central nerve i formidlingen. Bedst er første del, hvor spændingerne endnu rummer overraskelser. Anden del bliver i højere grad en tour de force udi Emily Watsons tudefjæs, og det er bestemt ikke lige kønt hele vejen i mål. Generelt velspillet uden decideret funklende stjerner. Pænt og troværdigt tidsbillede af det herrens år 1994: Komplet med meget store briller.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024