Cold Pursuit (2019)

    En sneplov-chauffør, der har mistet sin søn til narkobagmænd, går systematisk igang med et hævntogt.


    FRIGJORT NYFORTOLKNING

    Sammenhængende film:

    Kraftidioten (2014)

    Cold Pursuit (2019)

     

    Den norske instruktør Hans Petter Moland greb muligheden for at stå i spidsen for en stort anlagt, international genindspilning af sin egen succesrige actionkomedie "Kraftidioten". I og med at resultatet er så vellykket, fristes man dog til at kalde "Cold Pursuit for en nyfortolkning.

     

    To timers forrygende underholdning

    Stik imod forventningen udgør den internationale, stjernebesatte og bekostede "Cold Pursuit" nemlig (modsat originalen) to timers forrygende underholdning – veltimet og med meget fin balance mellem rå action og komik.

     

    Systematisk til værks

    Da sneplov-chaufføren Nels Coxman mister sin uskyldige, voksne søn til lokale narkobagmænd, beslutter han sig for at gøre noget ved sagen. Og Nels går systematisk til værks med de våben, han har ved hånden. Ud over et hjemme-oversavet jagtgevær er der jo også sneploven...

     

    Mellem smukke sneklædte bjerge

    Dette underholdende selvttægts-togt mellem smukke sneklædte bjerge er smittende veltimet, hvilket mærkes både blandt skuespillerne og i det tekniske arbejde, der holder en linje uden ret mange outrerede drejninger. Det er frigjort – og det virker som om, Hans Petter Moland har kunnet slippe de nordiske bindinger og iscenesætte på fantasiens vinger.

     

    Plads til "eftertanke"

    Markant er her en overraskende mådeholden anvendelse af George Fentons underlægningsmusik: Den periodiske stilhed levner tiltrængt plads til "eftertanke", hvis man kan beskylde den spradebasse-legelystne historie (baseret på vores hjemlige Kim Fupz Aakesons originalmanus) for at lægge op til det.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, Storbritannien, Action, Krimi, Komedie, Biler på film, Bjerge på film, 119 min.

    Dansk titel: Cold Pursuit
    Instr: Hans Petter Moland Prod: Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae, Michael Shamberg, Ameet Shukla Manus: Frank Baldwin Baseret på: manus til filmen "Kraftidioten" af Kim Fupz Aakeson Foto: Philip Øgaard Klip: Nicolaj Monberg Mus: George Fenton