Nefertite, regina del Nilo (1961)

    En djærv kvinde markerer sig i det gamle Ægypten, bliver dronning og den vigtigste hustru til faraoen Akhenaton.


    SPAGHETTI-EPIK

    Med tydelig inspiration fra Hollywood-kioskbaskere som Spartacus (1960), som Stanley Kubrick satte i søen året før, kom her, hvad man med rette kan kalde "spaghetti-epik" – en italiensk produceret, historisk-episk fortælling fra det gamle Ægypten.

     

    En djærv kvinde

    Nefertiti (ca. 1370–1330 fvt.) var en djærv kvinde, der ikke var bange for at sige mændene imod – og det førte til, at hun blev ægyptisk dronning, og den vigtigste hustru til faraoen Akhenaton. Vi følger hendes storhed og fald i fredstid og i kamp.

     

    Stor ståhej for ingenting

    "Nefertite, regina del Nilo" evner at sætte ganske få, troværdigt historiske scener sammen. Så samler enderne sig kortvarigt, og den store ståhej med masser af statister, kostumer og kulisser giver en anelse mening.

     

    Meget langtrukken

    Men det er meget små oaser i en helhed, der både er teatralsk, utroværdigt stiv i omgangen med kulisser og kostumer, og som – på trods af en spilletid på lige under halvanden time – opleves som meget  langtrukken.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1961, Italien, Drama, Historie, 106 min.

    Dansk titel: Queen of the Nile
    Instr: Fernando Cerchio Prod: Ottavio Poggi Manus: John Byrne, Fernando Cerchio, Emerico Papp, Ottavio Poggi Foto: Massimo Dallamano Klip: Renato Cinquini Mus: Carlo Rustichelli
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation