303 (2018)

  To 24-årige studerende med rod i privatlivet mødes tilfældigt på en sommerferie, og sød musik opstår på vejen.


  SNAKKEFILM PÅ FIRE HJUL

  Sommersødt tysk romantisk drama, hvor to 24-årige studerende mødes ombord på en Mercedes 303-autocamper. Med lidt held – efter talrige (endeløse) og studentikose snakke om alt fra endorfiner til neandertalere – kan sød musik opstå, mens kursen er sat mod Sydeuropa.

   

  Troværdige gnister

  Spillet mellem Jule og Jan slår troværdige gnister, og "303" lever højt på indlevelsen i både ungdomslivets op- og nedture og de evigt sværmende tiltrækningshormoner. En lille times tid mindre til snak og sværm, og filmen kunne meget vel have siddet lige i skabet.

   

  Temaer kører i ring

  Nu står den mere tilbage som en lidt for overgjort og villet affære, hvor temaerne kører for meget i ring, og det vordende pars små stridigheder – en evig kamp på ord og især meninger – bliver irriterende. Læg hertil en lang række sukkersøde og nutidige pop-kærlighedssange, der vel er ment som et ekstra skub bagpå 303'eren, men som strør unødvendig sukker ud over det hele.

   

  Sunde og søde budskaber

  Der er ikke meget, der falder som overraskelser, men det hindrer ikke dette lille tyske drama i at have sunde og søde budskaber, der nok især appellerer til et 24-års-jævnaldrende, søgende, famlende og debatlystent publikum. Mange af Jule og Jans diskussioner kan faktisk godt gå hen og blive lærerige.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2018, Tyskland, Drama, Romantik, Biler på film, 145 min.

  Dansk titel: Camper 303
  Instr: Hans Weingartner Prod: Hans Weingartner Manus: Hans Weingartner, Silke Eggert Foto: Mario Krause; Sebastian Lempe Klip: Benjamin Kaubisch, Karen Kramatschek, Sebastian Lempe, Hans Weingartner Mus: Michael Regner
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN-N - Crystal Bear-nominering