Deadfall (2012)

  Et forbryderisk søskendepar havner på glatis og med bilbunden i vejret. Herfra kan det næsten kun gå galt i forsøget på at slippe af sted med ugerningerne.


  FRIT SNEFALD

  Visuelt pletvis flot gennemsnitsthriller, der hurtigt løber ud i snelandskabet, efterhånden som overdrevet rundes – komplet med vendende krager.

  Skud i snestormen
  Søskendeparret Addison og Liza er på flugt med et større pengebytte fra et kasinorøveri. Flugtbilen er skredet ud, og for ikke at havne i fængsel, skyder Addison en betjent midt i snestormen. De to løber nu hver sin vej med det lokale politi i hælene, men skal siden mødes igen hos en kernefamilie på Thanksgiving Day. Liza er nemlig rendt ind i en netop løsladt fange, der er på vej hjem til mor og far, og det bliver klimaks' højborg.

  På det jævne
  Med de fleste facetter på det jævne er det svært at blive rigtig grebet af "Deadfall". Snestormen og den dramatiske eftersættelse over stok og sneklædt tue suppleres af en alt for grafisk vold, der er blodigt uklædelig.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Thriller, Krimi, 95 min.

  Dansk titel: Deadfall
  Instr: Stefan Ruzowitzky Prod: Shelly Clippard, Ben Cosgrove, Garry Levinsohn, Todd Wagner Manus: Zach Dean Foto: Shane Hurlbut Klip: Arthur Tarnowski, Dan Zimmerman Mus: Marco Beltrami