Blitz (2011)

  En sammenbidt London-betjent får rig anledning til at bide tænderne sammen, da en åleglat politi-massemorder er løs i storbyen.


  MORD I LONDON

  + PLUS: action | uhygge | stemning
  -MINUS: overdrevet i de fleste facetter

   

  Groft arketypisk og hurtigt glemt actionthriller, der har en historie med potentiale, men i stedet vælger den sikre standardvej uden overraskelser.

  Blitz på spil
  "Blitz" - det er det kælenavn, som en politi-massemorder gerne vil kendes på. Han render rundt i Londons gader med hættetrøjen lynet helt ned og blottet mave.

  Skrappe midler
  Han er nemlig in control, det tror han i hvert fald selv, og det skal da også vise sig vanskeligt for den sammenbidte og fordrukne betjent Brant at få skovlen under morderen - der må skrappe midler i brug.

  Uhyggelig action
  Og det kommer ikke til at gå stille for sig: Masser af hæsblæsende - og ind imellem ret uhyggelig - action, hvor "Blitz" forstår at sno sig ad storbyens små smutveje. Filmen er egentlig ret overdrevet i de fleste facetter, men ind imellem opstår der en pæn intensitet i jagten på den gale morder.

  Overbevisende slibrig
  Aidan Gillen er overbevisende slibrig som "Blitz". Hans rolle er ligesom de øvrige i filmen dog ikke ligefrem levnet plads til dybere raffinementer. I det homoseksuelle tema mellem Brants supermaskulinitet og kollegaen Nashs offentlige hemmelighed opstår der en lille stribe små morsomheder.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2011, USA, Action, Krimi, Thriller, Seriemordere, 97 min.

  Dansk titel: Blitz
  Instr: Elliott Lester Prod: Steve Chasman, Zygi Kamasa, Donald Kushner, Brad Wyman Manus: Nathan Parker Baseret på: roman af Ken Bruen Foto: Rob Hardy Klip: John Gilbert Mus: Ilan Eshkeri