Conviction (2010)

  En ung kvinde uddanner sig til jurist for at hjælpe sin bror, der sidder uskyldigt dømt for mord på nittende år.


  TUNG RETTERGANG

  Stjernespækket, baseret på virkelige hændelser, klassisk retfærdighedsdrama. "Conviction" har gode kort og værdier på hånden, men filmen er ikke videre vellykket. En ofte klæbrig fortællestil med masser af musik og en tendens til overspil holder filmen fra et egentligt gennembrud.

  Panden mod muren
  Betty Anne Waters må se sin kære bror fængslet på livstid for et mord, han under ingen omstændighed kan have begået. Men at forsøge at gå rettens vanlige vej er som at rende panden mod en mur.

  Brormand i brummen
  Efter svære overvejelser - og en heraf følgende skilsmisse - vælger Betty at læse jura. Når hun forhåbentlig har klaret de mange års studier, er hun godt klædt på til at tage sagen i egen hånd og få brormand ud af brummen.

  Savner kant
  Der er ikke rigtigt nogle af personerne, der er interessante. Filmen er højpoleret og uden overraskelser. En veldrejet og professionel oplevelse, men helt uden kant.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2010, USA, Drama, Biografi, Fængselsfilm, 107 min.

  Dansk titel: Conviction
  Instr: Tony Goldwyn Prod: Tony Goldwyn, Andrew S. Karsch, Andrew Sugerman Manus: Pamela Gray Foto: Adriano Goldman Klip: Jay Cassidy Mus: Paul Cantelon